Overslaan en naar de inhoud gaan
Embassy Freight Services

Ontdek het mooie pad dat Tijs heeft mogen bewandelen binnen Embassy Freight Services

Tijs, je bent anderhalf jaar in dienst bij Embassy Freight Services. Hoe is dat voor jou verlopen?

Tijs: Het is super vlot verlopen. Ik heb altijd in deze sector gewerkt en had al veel ervaring kunnen opdoen bij zogenaamde concullega’s. Door een overname voelde ik mij niet meer thuis op mijn vorige job. Ik hoorde via een kennis die bij Embassy Freight werkte hoe goed het hier was. Ik heb dan mijn stoute schoenen aangetrokken en mijn motivatiebrief verstuurd naar Stephan. Ik wilde graag in een uitdagende en tegelijk menselijke werksfeer terecht komen waar ik een lange carrière kan uitbouwen. Ik heb het gevoel dat ik hier op de juiste plek zit.

Wat doe je precies binnen de onderneming?

Tijs: Ik sta in voor de sales en het marketinggebeuren. Toen ik hier pas begon, werkte ik enkel in de sales. Omwille van een langdurig zieke collega die de marketing deed, heb ik die taak erbij genomen. Heel het sales- en marketingproces interesseert mij enorm. Het is ook fijn om betrokken te zijn bij het verloop ervan. Het aankopen van tarieven, offertes opmaken en de verkoop naar onze klanten toe gebeurt allemaal door één team. Hierdoor kunnen we gemakkelijk assisteren bij operationele problemen. Iedere dag heb je hier een andere uitdaging. Het feit dat we werken met wereldwijde agenten en dus verschillende tijdzones, maakt het spannend. 

Embassy Freight Services

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?

Tijs: We beginnen iedere dag om half negen. Daarna verloopt elke dag anders. Na het scannen van mijn mailbox kom ik vaak bij dringende gevallen uit die ik dan meteen probeer op te lossen. Zo heb ik eens een case gehad waarbij er een verkeerd goed was doorgegeven. De vliegtuigmaatschappij accepteerde het goed niet en dus werd de boeking naar Ecuador geannuleerd. Later bleek dat het om een ander goed ging dat wél geaccepteerd werd maar intussen zat het vliegtuig vol en moest er een nieuwe vlucht geboekt worden. Bij de herboeking waren de prijzen tot vijf keer toegenomen! Op zo’n momenten moet je je hoofd koel kunnen houden en snel kunnen schakelen. Eens dat opgelost is, ga ik verder met mijn dagdagelijkse taken.

Hoe zou je de sfeer omschrijven binnen Embassy Freight Services?

Tijs: De sfeer is hier super. Er wordt open gecommuniceerd en er is een heel menselijke aanpak. Dat is voor mij ongezien en had ik nog nooit meegemaakt bij mijn vorige werkgevers. Iedereen kan steeds bij Stephan terecht. Zijn deur staat altijd open en ik wandel er minstens één keer per dag binnen om iets met hem te bespreken. Ondanks het feit dat we wereldwijde vestigingen hebben, is het hoofdkantoor compact en praat iedereen hier met elkaar. Er is een goede verstandhouding tussen de collega’s. Ben je ziek of heb je verlof, dan wordt je mailbox overgenomen. Er wordt veel gelachen maar ook hard gewerkt. Bij Embassy Freight Services wordt er veel van je verwacht maar je krijgt er wel enorm veel voor terug. Ze zijn hier flexibel, met de feestdagen krijgen we een leuke attentie en het eindejaarsdiner is elk jaar super.

Hoe zou je iemand overtuigen om voor Embassy Freight Services te komen werken?

Tijs: Als je op zoek bent naar een job met veel uitdaging, hard wilt werken en je successen wilt vieren, dan ben je hier aan het juiste adres. Je wordt opgemerkt en geapprecieerd als je je best doet en krijgt meer taken naar je toegeschoven als je initiatief neemt. Er heerst een informele en persoonlijke sfeer waardoor je snel op je gemak bent. Bovendien is het een mooi bedrijf met een moderne infrastructuur. We zijn vooruitstrevend en proberen nieuwe technologieën zoals robottechnologie uit om dagelijkse taken over te kunnen nemen.

In contact komen met Embassy Freight Services

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan