Overslaan en naar de inhoud gaan
Echo Precast Engineering

Robin helpt al 5 jaar machines opstarten in binnen- en buitenland als field engineer bij Echo Precast Engineering

Robin Thijs’ officiële functietitel is field engineer, maar volgens hem is dat slechts een kleine omschrijving van wat hij allemaal doet. Hij ziet erop toe dat zowel nationale als internationale bedrijven nieuwe machines vlot kunnen integreren in hun productieproces. Daarnaast helpt Robin eveneens de machines mee ontwerpen, opbouwen, verbeteren en innoveren. 

Zou je Echo Precast kunnen omschrijven in slechts 3 woorden?

“Eerst en vooral als een innoverend bedrijf. Als ik terugdenk aan hoe ik hier begonnen ben, met gewoon een zaag in mijn hand, en waar we nu staan... Dat is echt een hemelsbreed verschil! We zijn altijd blijven groeien en verbeteren op alle mogelijke manieren. Als tweede zou ik variatie noemen. De ene week ben ik aan het testen, de andere aan het lassen en de week daarna weer aan het monteren. Soms in België, soms in het buitenland. Het is een zeer afwisselende job, zeker voor field engineers. Als laatste wil ik klantgerichtheid aanbrengen, aangezien we echt op vraag van de klant werken. Their demand is our job. Daarin onderscheiden we onszelf ook - we zijn de enige in deze branche die per klant bekijken wat mogelijk is en nieuwe ontwikkelingen voorziet om op deze noden en wensen in te spelen.”

Echo Precast Engineering

Wat is het leukste of meest uitdagendste dat je al hebt meegemaakt?

“Het meest uitdagende vond ik een fabriek opstarten van nul. Ik kwam aan op de locatie en het enige wat daar lag was een betonnen vloer, that’s it. Je stampt echt van A-Z een fabriek uit de grond. Je maakt heel het bouwproces mee, van koperen buizen leggen tot beton draaien. Dat is echt neig. Als je dan op het einde van de rit merkt dat alles goed werkt, dan geeft dat enorm veel voldoening! Wanneer grote projecten vlekkeloos worden afgehandeld, trakteert het management ons ook op taart. Dat is ook een extra motivatie natuurlijk (lacht).”

Robin, geef ons eens een idee van hoe jouw werkweek eruit ziet.

“Een typische werkweek bestaat niet voor mij. Ik weet nooit op voorhand wat de week zal brengen en dat maakt het net superleuk vind ik. Gevarieerd werk is echt mijn ding! Doordat we continu innoveren, verbeteringen doorvoeren en nieuwe machines ontdekken, is geen enkele week hetzelfde. Op papier is het een 9 to 5 job, maar het komt regelmatig voor dat de uren wat langer zijn als je bijvoorbeeld in het buitenland werkt of er opeens ergens assistentie nodig is.”

Welke eigenschappen heeft jouw ideale toekomstige collega?

“Op dit moment is collegialiteit heel belangrijk. Iemand die bijdraagt een goede werksfeer, want een fijne vibe geeft motivatie en motivatie geeft op zijn beurt weer goede resultaten. Dat is voor mij het belangrijkste, maar een gezonde dosis inzet is ook onmisbaar. Het willen leren en het willen kunnen. Als je écht iets wil, dan moet je in principe nog niet veel kennen. De jongens hier gaan je altijd begeleiden in de job en staan meer dan open om jouw vragen te beantwoorden.”

In contact komen met Echo Precast Engineering

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan