Overslaan en naar de inhoud gaan
E. Baillien schrijnwerker Guido Beynsberger

Voor Guido is het simpel: als je ergens graag werkt, dan doe je je job ook beter

Guido Beynsberger werkt al 12 jaar als schrijnwerker bij Baillien in Maasmechelen. Hij wil meekomen voor het interview maar ‘niet te lang, want ik wil mijn werk niet laten liggen’. We verplaatsen ons van het rumoerige atelier naar de inkomhal van het bedrijf. 

Je laat je werk niet graag liggen zeg je, doe je je job hier graag? 

Guido: Absoluut. Ik doe dit werk al meer dan 35 jaar, dit is mijn opleiding en mijn passie. In 2008 ben ik hier bij Baillien komen werken. Op mijn vorig werk werd ik de lange verplaatsingen naar Brussel op den duur beu. Je zit dan meer in de camionette dan dat je met je handen aan het werk bent. Dat is een groot voordeel hier, dat het werk dicht bij huis is. Nu werk ik ook in het atelier en doe ik geen plaatsingen meer. Aan de ene kant is dat jammer want dan zie je het afgewerkt product niet, maar een opdracht uitdenken en vanaf nul met je handen maken, dat is ontzettend fijn. Bovendien word ik door de plaatsers wel op de hoogte gehouden van het eindproduct. Dan sturen ze mij eens een foto en dan heb ik er toch deugd van.

E. Baillien schrijnwerker Guido Beynsberger 2

Wat zijn nog voordelen van de job, buiten dicht bij huis werken?

Guido: Je krijgt hier mooie projecten om aan te werken, er is veel afwisseling en er is ook altijd werk. Door vooral voor particulieren te werken heb je meer variatie. Elk project is anders en dat is ook een uitdaging. Hier hangt ook zeker een aangename werksfeer, zowel naar de baas toe als naar de collega’s op kantoor en ook de collega’s onderling hier in het atelier komen goed overeen. Als je ergens graag werkt, dan doe je je job ook beter. De groep is wel wat uitgebreid de laatste tijd dus je hebt niet meer zo nauw contact als vroeger toen de groep wat kleiner was.

E. Baillien schrijnwerker Guido Beynsberger 3

Is de bedrijfscultuur veranderd door de stijging van het aantal werknemers?

Guido: Ik merk dat Jan op dezelfde manier werkt als zijn vader, Miel. Iedereen moet zich goed voelen binnen het bedrijf en iedereen moet fier zijn op zijn werk. Om het familiale karakter te behouden is er een app van het bedrijf ontwikkeld waardoor je toch op de hoogte blijft van wat er speelt bij de collega’s. We worden zo op de hoogte gehouden als er iemand nieuw in dienst komt, of als er iemand papa is geworden of krijgen we een foto door van het afgewerkt product waar we allemaal aan hebben gewerkt, maar er komt ook informatie op over het griepvaccin bijvoorbeeld. Een heel handige tool is dat en je blijft zo wel in contact met mekaar.

In contact komen met E. Baillien

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan