Overslaan en naar de inhoud gaan
Domation werknemer

Kloppen hoeft niet, want Erik van Domation zorgt ervoor dat de deur automatisch open gaat

Ik ben hoofdelektricien, of meestergast zoals ze dat dikwijls zeggen”, vertelt Erik Selderslaghs. Hij werkt nu 2 jaar bij Domation in Antwerpen, een bedrijf dat zich specialiseert in plaatsing van domotica. Connectiviteit, veiligheid, home cinema, verlichting… Hier regelen ze het. En wie weet jij binnenkort ook, want Domation is op zoek naar elektriciens die toch net iets meer variatie van hun werk verwachten dan enkel een schakelaartje aansluiten. 

Erik, wat doe je hier als hoofdelektricien bij Domation?

“Wij doen volledige projecten van a tot z. We beginnen met slijpen, kapwerken en bekabelen om vervolgens over te gaan op de afwerking en het plaatsen van verlichting of zelfs camera’s. Naast het echte werkveld hou ik me bezig met het opmaken van offertes. Als die zijn goedgekeurd, volg ik de werf verder op en teken ik de plannen en schema’s uit.”

Waarin verschilt het werk van een normale elektricien in verhouding tot werken binnen domotica?

“Domotica is iets complexer natuurlijk. Er komt meer bij kijken dan de standaard werken - wat de job leuker maakt. Zo werken we meestal in residentiele villa’s of appartementen, met bijvoorbeeld een autolift en home cinema. Plekken waar je anders nooit zou komen zeg maar. Dat maakt het interessant voor mij, want dat kom je in gewone huizen niet tegen. Op zo’n projecten werk je ook iets langer dan in kleinere huizen. Dat maakt de uitdaging des te groter. Ik werk al 24 jaar binnen de elektriciteit, dan zit die uitdaging niet meer in normale huizen.”

Begrijpelijk! Domation zoekt momenteel extra elektriciens. Waaraan voldoet de ideale kandidaat voor jou?

“Een goede werker (lacht). Ervaring in de elektriciteit is altijd een pluspunt. Binnen domotica hoef je nog niet meteen gewerkt te hebben. Het aansluiten en programmeren ervan doe ik voornamelijk nog. De interesse voor domotica moet er natuurlijk wel zijn. Je moet erin mee willen gaan. Daarnaast speelt collegialiteit een belangrijk rol. Een leuke sfeer op het werk is cruciaal.”

Domation plannen

Hoe vertaalt die werksfeer zich hier bij Domation?

“Het is belangrijk dat je graag naar het werk komt. We doen ieder jaar een uitstap, zoals uiteten met de partners. Zowel onder collega’s als met de zaakvoerder verloopt alles heel vriendschappelijk. Ik ken Simon ook al van bij mijn vorige job. Toen hij op zichzelf startte, is hij niet opeens ‘baas’ geworden. Hij werkte altijd zelf mee. Hij weet dus goed wat het werk allemaal inhoudt en is steeds op de hoogte van alles. Ik denk ook dat hij constant studeert, want hij is altijd up-to-date met alle nieuwe snufjes (lacht). 

We hebben ook elk jaar een gesprek met hem: wat vind je goed, wat kan er beter? Als hij tevreden is, kijkt hij ook naar opslag. Het is niet dat je steeds blijft hangen aan datzelfde loon. Dat is bij andere bedrijven vaak wel zo, ofwel op eigen aanvraag. Het is fijn dat je iets extra’s krijgt zonder dat je ernaar moet vragen.”

Kan je tenslotte een voorbeeldje geven van een leuk project dat er zit aan te komen?

“Binnenkort komt ons uitdagendste project eraan. Dat is voor een appartement van 500 vierkante meter in Monaco, gelegen aan de jachthaven. High-level afwerking, enorm dure materialen... Je kan je er wel iets bij voorstellen. We logeren dan in een hotel. Zo’n trip wordt ook altijd extra vergoed.”

In contact komen met Domation

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan