Overslaan en naar de inhoud gaan
DKM Customs

Tussen de douanepapieren en importwetgeving door spelen Kristof en Bjorn graag een spelletje tafelvoetbal

DKM Customs in Antwerpen is, mede dankzij haar jarenlange ervaring en pioniersrol, dé referentie in Vlaanderen voor douaneformaliteiten. Kristof en Bjorn waren bij de opstart van DKM Customs erbij en zij vertellen ons over de dagelijkse gang van zaken.

Kristof en Bjorn, jullie zijn allebei sinds de opstart hier werkzaam. Hoe lang is dat nu intussen al?

Kristof: In 2008 zijn we begonnen dus dat is al zo’n 13 jaar. Gedurende de jaren heb ik bij DKM Customs de kans gekregen om mij te ontplooien en ben ik samen met Bjorn doorgegroeid tot supervisor. 

Bjorn: Inderdaad, mijn loopbaan is hier ook in 2008 begonnen. Als ik terugkijk op de afgelopen 13 jaar kan ik zeggen dat we klein begonnen zijn maar een serieuze groei hebben doorgemaakt. Ik heb er tot op heden nog geen spijt van dat ik Luc, onze baas, naar hier ben gevolgd.

Wat maakt dat jullie hier bij DKM Customs blijven plakken?

Bjorn: Al vanaf het begin hebben we het vertrouwen gekregen van Luc en mochten wij meedenken. Onze mening werd geapprecieerd en wij kunnen ons ook vinden in de filosofie van het bedrijf. Bij DKM Customs kan je bovendien rekenen op een goede work-life balance. De kleine dingen binnen het bedrijf zorgen ervoor dat je je hier comfortabel voelt. 

Kristof: Inderdaad, het feit dat je mag meedenken en vertrouwen krijgt geeft een goed gevoel. We hebben hier ook werkzekerheid dus dat is zeker een groot pluspunt. Natuurlijk haal ik ook veel voldoening uit de job zelf. Als je goed werk hebt geleverd, wordt dat zeker in dank afgenomen door zowel de klant als door de zaakvoerders. De boog moet hier ook niet altijd gespannen staan. Wij spelen regelmatig een spelletje tafelvoetbal of darts en we lunchen uitgebreid samen in onze keuken. 

DKM Customs

Wat houden de werkzaamheden van DKM Customs precies in?

Kristof: Wij zien erop toe dat de goederen van onze klanten veilig kunnen vertrekken en aankomen. Dit wil zeggen dat er administratieve taken bij komen kijken zoals het correct invullen van verschillende documenten.  Wij ontzorgen onze klanten tijdens hun import- of exportverhaal. Voor ons is het prioritair dat je de klant tevreden stelt. Snel kunnen handelen is een must binnen onze sector. 

Bjorn: Douanedeclarant is een knelpuntberoep. Je kan er nergens voor studeren maar er is wel logistieke voorkennis voor nodig. Je bent als het ware een tussenpersoon tussen de klant en de douane. De job op zich is niet zo spannend op papier, maar elke dag is hier een uitdaging. Je moet zeker stressbestendig zijn als je hier komt werken.

Hoe onderscheidt DKM zich van andere kantoren?

Bjorn: Wij steken onze mensen niet in hokjes en wij staan open voor ieder positief idee. De werkvloer is hier speciaal ontworpen om een open en toegankelijke sfeer te creëren. 

Kristof: DKM Customs stimuleert creativiteit. Hoewel onze job zeer afgelijnd is - de juiste documenten in orde maken - wordt een creatieve aanpak hier zeker gewaardeerd.  

DKM Customs

Hoe zou je de ideale nieuwe collega omschrijven?

Kristof: Iemand met een logistieke achtergrond en ervaring binnen onze sector zou een goede match zijn. Natuurlijk dient hij ook veel verantwoordelijkheidszin te hebben en snel kunnen schakelen is zeker een must.

Bjorn: Laten we zeggen dat iemand met een positieve ingesteldheid, veel goesting en voldoende kennis van zaken zeer welkom is bij DKM Customs!

In contact komen met DKM Customs

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan