Overslaan en naar de inhoud gaan
Dillen Bouwteam

Dankzij Rudi is het altijd safety first op de werven van Dillen Bouwteam

26 jaar geleden begon zijn verhaal als metser bij Dillen Bouwteam. Ondertussen is Rudi Convens ploegbaas in de ruwbouw en volgt hij elk bouwproject nauwgezet op. Hij ziet erop toe dat alles op rolletjes loopt en dat de veiligheid te allen tijde gewaarborgd wordt. 

Heb je het gevoel dat je kan doorgroeien hier?

“Ik ben begonnen als metser en nu ben ik ploegbaas, dus ik heb wel wat doorgroeikansen gekregen. Ik heb ook mijn rijbewijs hier gehaald voor de vrachtwagen, dat is eveneens een groot voordeel dat je dat hier allemaal kan halen. Voor jonge gasten zijn dit ook uitdagende werken, zeker de renovaties. Het is allemaal iets moeilijker dan gewoon een huisje bouwen zal ik maar zeggen, maar hier haal je ook meer voldoening uit. We verbouwen onder andere veel scholen en ziekenhuizen. Gemakkelijk is dat niet, want je moet rekening houden met de mensen die er verblijven en in een ziekenhuis natuurlijk extra proper werken. Elk project vraagt een andere aanpak, dus het altijd iets nieuws.

Zeker voor jonge werkkrachten is dit iets heel interessant. Je hebt het voordeel dat je hier enorm veel leert – moest je zelf ooit willen (ver)bouwen dan kan je veel dingen zelf doen. Bespaart heel wat geld! Dat heb ik ook gedaan, ik ben nu mijn zoon zijn huis aan het verbouwen - een oud boerderijtje. Je bent altijd iets handiger als je in de bouw werkt.”

Welke projecten vond je het spannendst tot nu toe?

“Een van de leukere projecten vond ik de Antwerpse Zoo, daar hebben we twee jaar aan gewerkt. Dat moest allemaal binnen een bepaalde tijd klaar zijn, maar dat zijn van die uitdagingen die wel plezant zijn! Een ander werk was de Smeetshoeve in Bocholt - een hele oude boerderij en die moest helemaal gerestaureerd worden. Ook echt een mooie uitdaging. Dat is ook een voordeel van de bouw: je ziet met een heel team op korte tijd wat je daar neerzet. In het begin denk je wel eens ‘hoe gaan we dat hier fixen’, maar uiteindelijk wordt het altijd wel iets moois. Zoals de abdij in Averbode, die hebben we ook helemaal gerestaureerd. Als het dan af is, geeft dat voldoening ja!”

 

Hoe is de sfeer onder medewerkers?

“Heel goed! Normaal houden we hier bij het bouwverlof altijd een grote BBQ. Dan mogen de gepensioneerden ook komen, dat is altijd plezant om die nog eens terug te zien. Op het einde van het jaar, komt er in de kerstvakantie hier een frituur – dan zijn we opnieuw allemaal samen. Ondanks dat we mekaar niet elke dag zien, voelt het toch steeds als familie aan!”

In contact komen met Dillen Bouwteam

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan