Overslaan en naar de inhoud gaan
delletrans

Nico is altijd on the road voor Delletrans

Nico Mommens trekt al 25 jaar het land door als vrachtwagenchauffeur bij transportbedrijf Delletrans in Leuven. Zijn hoofdtaak bestaat erin om met de koelwagen de verse goederen van Danone op gewenste bestemming te brengen, al is groupagevervoer hem ook niet onbekend.

Hoe is de sfeer hier onderling, Nico?

“Dat bolt goed. Als je hulp nodig hebt, dan zal er zeker iemand inspringen. Of als je de weg op bent, kan je ook steeds iemand bellen moest er iets zijn. Als we hier ’s avonds binnenrijden dan helpen we mekaar ook even om de laatste zaken in orde te brengen. Dat gaat vlot en zo zijn we samen klaar. Aangezien we vaak op de baan zijn, zien we elkaar natuurlijk niet zoveel.”

Zijn er vaste momenten waarop jullie elkaar zien?

“We hebben hier eens een barbecue gedaan met alle collega’s - dat was een mooi moment. We volgen ook één keer per jaar les met de hele groep. De ene keer gaat dat over EHBO, de andere keer over defensief rijden of ecologisch rijden… Alles omtrent vakbekwaamheid. Elk jaar is dat een ander thema. Het is niet slecht dat dat allemaal eens opgefrist wordt. Dat heeft zeker zijn nut, maar voor ons is dat ook tof. Gewoon een moment dat we allemaal samen zijn, wat anders iets minder voorkomt.”

Delletrans

Zijn er nog zo’n opleidingen die jullie kunnen/mogen volgen?

“Ik heb mijn rijbewijs C en CE. Deze laatste heb ik hier vorig jaar behaald, dankzij de firma. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je daarvan profiteert en zegt: ik heb het en ik zen vut (lacht). Ik had geluk, ik was er door van de eerste keer (lacht). Een rijbewijs G heb ik er ook bij gekregen. Alleen een D heb ik niet, maar dat heb je hier ook niet nodig. Die C is het belangrijkste. Meestal rijd ik met een vaste vrachtwagen of oplegger.”

Hoe ziet jouw week als vrachtwagenchauffeur er hier tenslotte uit?

“Ik vertrek vroeg, hè - ’s nachts rond half 1. Meestal stop ik dan rond de middag. Dat vroege opstaan ben ik gewoon. Sommigen beginnen pas rond 6 of 7 uur, maar ik rij liever ’s nachts want dan is het veel rustiger op de baan. Woensdag begin ik bijvoorbeeld wel later, dan rij ik overdag. Met het telewerken was het rustiger op de weg. Je merkt dat het terug drukker aan het worden is, maar het valt nog mee nu. Ik blijf ook rond het Antwerpse, aangezien ik altijd rij voor Danone.”

Ook klaar om de baan op te gaan voor Delletrans? Laat dan hieronder jouw gegevens achter!

In contact komen met Delletrans

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan