Overslaan en naar de inhoud gaan
Deldo werknemer

Van Hongkong tot Seoel: sales verantwoordelijke Laurens verzamelt prospecten voor Deldo

Bij Deldo Autobanden in Antwerpen vinden we Laurens Bartholomeeusen. “Een echte Vlaamse naam, ja”, lacht hij. Laurens werkt ondertussen al zo’n 5 jaar bij de firma en is daarbij verantwoordelijk voor de internationale sales, oftewel de export. “Ik leer nog steeds elk jaar bij, dat maakt het interessanter en interessanter.”

Hoe ben je bij Deldo Autobanden terechtgekomen, Laurens?

“Ik was eerst actief binnen een commerciële functie, zoals hier bij Deldo. Maar ik miste daar de vrijheid en vond er ook niet echt de uitdagingen die ik wel verwacht in mijn carrière. Toen heb ik snel geschakeld. Zo ben ik in contact geraakt met de mensen hier. Ik was heel snel overtuigd – tijdens het eerste gesprek al- omdat zij mij de zaken die ontbraken in mijn vorige job, wel konden bieden.”

Wat houdt jouw job als sales verantwoordelijke precies in?

“Ik ben verantwoordelijk voor de export sales. Ik zorg daarbij specifiek voor de verkoop in het Midden-Oosten en het Verre Oosten. Mijn dagelijkse activiteit bestaat voornamelijk uit commerciële verantwoordelijkheden opnemen. Eerst en vooral denk ik daarbij aan het binnenhalen of het sluiten van deals en orders. Maar daarnaast is het ook belangrijk dat, eens we die orders binnen krijgen, we ook mee de opvolging verzekeren op logistiek, administratief en financieel vlak. We verzorgen eveneens de documentatie en certificaten die daarbij in orde gebracht moeten worden.”

Zijn daar speciale skills voor nodig, denk je?

“Dat denk ik wel! Je hoort communicatief te zijn, sociaal vaardig en zeker niet mensenschuw. Je moet proactief mensen durven aanspreken en benaderen. Dat is één van de belangrijkste factoren in deze job. Voor de internationale sales is het toch wel belangrijk dat je op zijn minst een woordje Engels kan praten. Voor de afdelingen binnen het Europese gedeelte, hangt je talenkennis af van het specifieke land dat je vertegenwoordigt.”

Deldo werknemer

Hoe voel je je hier binnen het bedrijf?

“Ik ben hier zeer tevreden – en enthousiast ook. Deldo vertoont een heel familiaal karakter. Op mijn vorige job zat ik meer in een multinationale sfeer, waarbij je eerder dat nummer-gevoel hebt. Hier heb je echt het gevoel dat je geapprecieerd en gewaardeerd wordt. Dat maakt het heel leuk. Ze zijn ook zeer flexibel naar werknemers toe. Uiteraard zijn er bepaalde verwachtingen, maar langs de andere kant laten ze je hier heel vrij in wat je doet. Dat maakt dat er een gezonde druk is. Je staat nooit echt zwaar onder stress. Zo kan je enthousiast aan je job beginnen elke dag.”

Zijn er binnen Deldo ook doorgroeimogelijkheden?

“Ik denk dat iedereen hier start met een carte blanche. Iedereen krijgt de kans, over maanden of jaren heen, om zich te bewijzen wat hij of zij in zijn mars heeft. Als je kan aantonen dat je kan omgaan met bepaalde verantwoordelijkheden, dan zijn die doorgroeimogelijkheden er voor iedereen.”

Wat vind je zelf het tofste aspect van je job?

“Enerzijds het zeer aangename contact met mijn collega’s. Dat had ik minder op mijn vorige job, maar dat vind ik superbelangrijk. Je ziet ze vaak meer dan de mensen waarmee je samenleeft. Daarnaast vooral het continu contact met mensen, ook op internationale schaal. De kennismaking met mensen van andere culturen en je daaraan aanpassen, trekt me aan.”

Deldo werknemer

Zijn er langs de andere kant ook uitdagende momenten waar je aan denkt?

“Die gaan gepaard met de vrijheid die ik hier heb gekregen. Zo ben ik tijdens mijn eerste jaren onmiddellijk naar Azië afgereisd, samen met enkele andere mensen van mijn team. Om daar met onze Deldo-stand een autobandenbeurs te vertegenwoordigen. Daarbij had ik ook de vrijheid om er nog enkele dagen aan te breiden. Zo kon ik nog enkele bestaande klanten en prospecten opzoeken. Tijdens mijn tweede reis ben ik naar Zuid-Korea afgereisd, om daar nog op zoek te gaan naar eventuele mogelijke nieuwe klanten. Dat was voor mij een grote uitdaging. Ik was nog nooit in Azië geweest. Ik had nog nooit een businesstrip op mezelf ondernomen, maar al doende leer je en dat maakt het wel heel spannend.”

Kan je ons tenslotte the fun part van Deldo even schetsen? ☺ 

“Los van het werkaspect, is het ook belangrijk om aan te halen dat er meermaals per jaar bepaalde trips worden georganiseerd. Enerzijds door de partners waar we mee samenwerken. Zo worden we bijvoorbeeld uitgenodigd door de mensen van Continental of Pirelli, voor een weekendje F1 in Barcelona of voor een leuke voetbalwedstrijd in Juventus. Daar is zeker af en toe aandacht voor. Verder organiseert Deldo zelf van tijd tot tijd ook wel eens iets leuks. Zo zijn we enkele jaren geleden één van onze fabrieken in China gaan bezoeken. Ik denk dat dat voor velen een heel leuke ervaring was.”

In contact komen met Deldo

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan