Overslaan en naar de inhoud gaan
De Stroobander sfeerbeeld

Robin, zaalverantwoordelijke bij De Stroobander: “Eens je in dit team zit, wil je er niet meer uit”

Robin Grosemans werkt al 7 jaar bij Eetkaffee De Stroobander in Tuilt, Hasselt. Hij staat in voor de bestellingen, stelt de uurroosters op en loopt mee met de service. “Waarom ik dit doe? In eerste instantie is het stabiel en vast werk. Ik ben daarnaast ook geëvolueerd wat mijn takenpakket betreft en dat geldt ook naar verloning toe. Dat bouw je op. Ik zou mezelf nergens anders zien werken”, besluit hij. 

Ben je altijd zaalverantwoordelijke geweest, Robin?

“Ik ben begonnen als ober, maar wel met de bedoeling om verantwoordelijke te worden. Dat heeft ongeveer een jaar geduurd. Als je je best doet en de feeling hebt om met de klanten overweg te kunnen en die band te creëren, dan kan dat perfect. Want we hebben heel veel vast cliënteel. 85% van die mensen ken je bij naam bij wijze van spreken. Dat is fijn. Je krijgt daar zelf ook een thuisgevoel van.”

Wat voor eetgelegenheid is De Stroobander precies?

“Het is heel breed. Zo zijn er heel wat zakenmensen die hier ‘s middags komen lunchen of mensen die in de namiddag gezellig een pannenkoekske komen eten of een koffietje komen drinken. Sommigen zitten hier ’s avonds aan de toog en komen de dag erna bijvoorbeeld eten met het gezin. Dat is het leuke eraan.” 

De Stroobander werknemer

Gaat die ballon ook op voor de zaakvoerder?

“Da’s een vriend. Echt een vriend. Zeker geen baas. Allee, hij is wel baas, maar zo voelt dat niet aan. Het chique is, ik blijf dat zeggen, dat hij altijd meeloopt met de service. Niks is te veel gevraagd. Als het druk is, springt hij dadelijk in. Of hij is er van het eerste moment al bij. Hij werkt het hardst van iedereen. Dat is echt. We hebben een hele goede band.”

Klinkt alvast alsof er hier een gezellige sfeer hangt?☺

“Ja, die sfeer is heel goed. Zeker ook onder collega’s. Eens de service bezig is, moet er gewerkt worden natuurlijk. Dan mag er nog zeker gelachen worden, maar dan moet je ook serieus met je job bezig zijn en zien dat alles in orde is. Als je al zo lang met elkaar werkt, dan zijn dat meer vrienden dan collega’s, hé? Buiten de uren spreken we soms ook nog eens af of we drinken na het werk een pintje samen. Dat zit allemaal heel goed.”

Wat vind je zelf het fijnst aan de job?

“Dat klinkt misschien gek, maar ik vind de drukte het fijnste. ’s Avonds werken we niet op reservatie, dus dan komt de echte drukte. We zijn bijna elke avond volzet. Die flow waar je dan in zit dat is fijn - die gezonde stress. Dat zorgt ook voor die voldoening. Wanneer je naar huis gaat en denkt: ‘Nu hebben we goed gewerkt’. Je verzet toch wel wat. Daar haal ik mijn voldoening uit: de drukte, het harde werken en dat de mensen content naar huis gaan.”

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

“Wij werken met een vierdagenstelsel. Maandag en dinsdag zijn we gesloten, dus iedereen werkt woensdag, donderdag en vrijdag. Daarnaast werk je nog één dag in het weekend, dus drie dagen per week vrij is mooi, hè. Op die vier werkdagen maak je dan al je uren. De rooster wordt altijd grotendeels hetzelfde opgesteld. Bijvoorbeeld Ben doet op woensdag open, de andere doet op donderdag open. Ook naar sluiten toe proberen we hetzelfde schema aan te houden, want het tooggebeuren ’s avonds is toch wel aanwezig. Dat is gezellig en gemoedelijk, maar voor de klanten ook het fijnst als er altijd dezelfde persoon achter staat. Daar krijg je ook die band mee. Voor veel mensen is dit een tweede thuis. ‘De auto rijdt zelf naar hier’, zeggen ze dan (lacht) of ‘Tot in de week’

In contact komen met De Stroobander

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan