Overslaan en naar de inhoud gaan
De Ram

Yanick is blijven hangen bij brasserie De Ram

En dan bedoelen we niet aan de bar tot in de vroege uurtjes. Wel als zaakvoerder. Yanick Wittocx is de derde in lijn die brasserie De Ram in Scherpenheuvel overnam. Vader Georges gaf het roer door aan zijn opvolger, maar Yanick kan daarbij nog wat extra hulp gebruiken. Ga jij graag uiteten of een pintje pakken en wil je de andere kant van het verhaal ook wel eens zien? Dan verwelkomen Yanick en zijn team je met open armen!

Hoe is die sfeer hier Yanick? We gaan ervan uit dat die toch wel wat losser is dan in een bedrijf bijvoorbeeld?

Yanick: “Ja, toch zeker hier. Je hebt ook chiquere restaurants, waar het allemaal wat strikter verloopt, maar hier is er een vlot contact. We gaan losser om met onze mensen.” 

Georges: “Ik denk dat die sfeer heel anders is, inderdaad. In de horeca werk je meer met pieken en rustigere momenten - dat wisselt meer. Het is alle dagen anders. Andere mensen, andere contacten… Ik heb dat altijd plezant gevonden, nog altijd trouwens. Maar het was tijd om de zaak door te geven.”

Yanick: “Het contact met de mensen, een glimlach op hun gezicht kunnen toveren, daar doe ik het voor.”

Ja, ik zag je daarnet al een klapke doen met een klant!

Yanick: “Ja, we hebben veel cliënteel dat dagelijks of wekelijks langskomt. Er is een heel groot vast klantenbestand. Het is leuk wanneer er nieuwe mensen bijkomen, want misschien blijven ze plakken en worden het ook vaste klanten. Zo groeit die basis. Wat het extra tof maakt is dat je klanten begint te kennen en dat zij jou beginnen te kennen. Een klant verwelkomen is gemakkelijk, maar ‘em ook behouden, dat is de kunst.”

Leer je die kunst aan of zit dat in je vingers?

Yanick: “Zeker mensen die nog nooit in de horeca gestaan hebben, gaan heel wat kunnen bijleren. Het is een heel andere ervaring als je aan de andere kant van de tafel staat.” Georges: “Je gaat ook leren om wat meer geduld te hebben als je ergens gaat eten (lacht). Je gaat dan ook zelf kritischer worden misschien, maar dat is die beroepsmisvorming natuurlijk.”

De Ram bediening

Hoe ziet jullie werkweek eruit?

Yanick: “Dat varieert heel hard. Je hebt daar op voorhand nooit echt een correct zicht op. Het is altijd een verrassing. Dan denk je dat het wat kalmer zal worden door het slechte weer, en dan is er toch veel volk. Of andersom. We werken in een soort ploegensysteem, sommige beginnen vroeger, andere wat later, wie vroeg begonnen is mag normaal vroeger stoppen. We hebben niet echt een sluitingsuur maar meestal sluiten we rond 20u.”

Hoe ziet tenslotte jullie ideale profiel eruit?

Georges: “In de horeca moet je maar één ding willen. Dat is willen werken. Mensen willen helpen en werk zien. Je moet dat graag doen en als je dat graag doet, dan zie je dat ook. Dat is het voornaamste.” 

Yanick: “Een vlot persoon. Die kan multitasken en het overzicht bewaren. Daarnaast iemand die graag in team werkt en anderen graag helpt. Vele handen maken licht werk!”

In contact komen met De Ram

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan