Overslaan en naar de inhoud gaan
Dami Horeca

Dankzij Steven van Dami Horeca kunnen we vanavond weer naar de frituur

Ik ben Laurent Steven. Dat is zoals de prins, alleen is mijn dotatie wat kleiner”, lacht Steven. Anderhalf jaar werkt hij nu voor horeca groothandel Dami Horeca in Heist-op-den-Berg. Enerzijds staat hij in voor het magazijn, maar hij speelt eveneens plaatsvervangend chauffeur: “Als er een chauffeur vakantie heeft, ziek is of er zijn veel klanten, dan spring ik in. We hebben altijd een reserve vrachtwagen ter beschikking.”

Wat doe je precies als chauffeur bij Dami Horeca, Steven?

“Ik zorg dat de klanten op mijn leverroute naar behoren geleverd worden. Zij plaatsen een bestelling, die wordt klaargemaakt en daarna bewaard in een gekoelde ruimte. ’s Morgens kom je hier toe, plaats je je camion tegen de kaai en laad je eerst de diepvriesproducten in - waarna de droge goederen volgen. Je neemt de bonnetjes en dan volgt het belangrijkste: twee tassen koffie voor onderweg (lacht)! De rest van de dag hangt af van welke route je rijdt – ligt die in de buurt of wat verder weg? Het verste dat we zitten is Genk, maar we leveren vooral in Antwerpen, Limburg en Vlaams Brabant. Het fijne eraan is dat je je eigen baas bent, maar het werk moet in orde zijn natuurlijk hè. Je weet wat je moet doen en als er een probleem is: pak de telefoon en bel.”

Heb je dan een specifieke planning?

“De producten voor de klanten worden ingepakt volgens een bepaalde volgorde. In principe rijden we zoals het op ons routeblad staan. Er zijn klanten die echt op hun uur staan en speciaal voor onze levering naar hun zaak rijden. Maar we hebben ook klanten waarvan we de sleutel hebben. Dan maakt het niet uit hoe laat je daar aankomt. Natuurlijk heb je het verkeer niet in de hand. Geen enkele dag is hetzelfde als je op de baan bent. Flexibel zijn is de boodschap, maar dat is overal zo. 

We leveren vooral bij frituristen, maar ook bij een aantal broodjeszaken en hotels. Een groot deel daarvan zijn vaste klanten die we wekelijks bedienen. Dat is fijn want je bouwt een band op met die mensen. Ik had ooit een klant waar ik altijd ‘s middags leverde en dan stond mijn eten daar klaar bijvoorbeeld (lacht). En dat waren niet altijd frietjes hoor (lacht).”

Dami Horeca

Hoe ben je bij Dami Horeca terechtgekomen?

“Ik werk al heel mijn leven in de horeca. Ik heb eerst acht jaar als kok gewerkt, om daarna in de vissector te belanden. Dat laatste bedrijf ging failliet omwille van COVID, dus keek ik uit naar iets nieuws. Dami Horeca werkt met producten die voor mij vertrouwd en bekend zijn én was lokaal gelegen, dus dan moet je niet lang twijfelen hè. Toen ik nog kok was, maakte ik heel dagen waardoor ik mijn kinderen amper zag. Nu hebben we heel schoon uren, echt héél schoon uren (lacht). Als chauffeur begin je meestal rond 6u, soms 7. Dat hangt af van de route. Zo heb je ten laatste om 16u gedaan. En géén weekends. Ja, ik kan dat gewoon worden zo (lacht).”

Hoe is de relatie onder collega’s?

“Heel goed. Dat staat ook vanachter op onze trui: ‘team’. Ja, wij hangen wel goed aaneen. Geraakt de ene groep niet klaar, dan gaat de andere helpen. Het is echt tof werken hier. Soms op vrijdag na het werk zeggen we van ‘kom, we gaan iets drinken’. En bij een verjaardag hoef je geen eten mee te brengen hè. De ene gaat bijvoorbeeld naar de bakker, die heeft 40 koffiekoeken bij veu jan en alleman. Of we bestellen van alles hiernaast bij de broodjeszaak.”

Heb je nog een laatste tip naar een potentiële kandidaat toe, Steven?

“Gewoon niet twijfelen. Je komt hier echt in een goei groep terecht. Echt wel. Je mag subiet nog aan andere mensen vragen, die gaan krak hetzelfde zeggen!”

In contact komen met Dami Horeca

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan