Overslaan en naar de inhoud gaan
coopmans dc

Kwaliteitsverantwoordelijke Jurgen neemt ons mee op sleeptouw binnen betoncentrale Coopmans DC.

Coopmans DC, gevestigd in Hoeselt is onmisbaar binnen de betonsector. Ze staan garant voor een snelle en betrouwbare levering van betonproducten binnen Limburg en Luik. Coopmans DC produceert verschillende hoogkwalitatieve bouw-, wegenis- en funderingsbeton, maar ook speciale producten en gestabiliseerd zand behoren tot hun uitgebreid aanbod!

Dag Jurgen. Wanneer is je carrière bij Coopmans DC begonnen?

Jurgen: Zeven jaar geleden ben ik begonnen als kwaliteitsverantwoordelijke bij Coopmans DC en dat is mijn functie nu nog steeds. Interesse in de betonsector was er altijd al. Zo was ik zaakvoerder van een transportfirma en was ik betonmixer/chauffeur, maar omwille van omstandigheden heb ik dat stopgezet. Voor ik bij Coopmans DC begon, werkte ik voor een andere firma actief in de betonbranche. Daar had ik een job als laborant. Dat bedrijf werd zeven jaar geleden overgenomen door Coopmans DC en dat was de start van een mooie evolutie.

Wat houdt je job precies in?

Jurgen: Ik ben verantwoordelijk voor het ontwikkelen en controleren van betonrecepten. We voeren dagelijks testen uit in het labo en we zoeken permanent naar vernieuwing en kwaliteitsverbetering. Ik ben ook vaak onderweg naar werven. Daar voer ik ter plekke controles uit op het product. Heel interessant en veelzijdig! Verder ben ik ook het eerste aanspreekpunt voor de chauffeurs. Als zij met een probleem zitten, mogen ze naar mij bellen. Bij mijn job komt er dus wel wat verantwoordelijkheid kijken maar die neem ik met plezier op.

coopmans dc

Momenteel is Coopmans DC op zoek naar chauffeurs. Over welke kwaliteiten dienen de kandidaten te beschikken?

Jurgen: Gemotiveerd, flexibel en klantvriendelijk zijn, is erg belangrijk in een job als betonchauffeur bij Coopmans DC. Verantwoordelijkheidszin is ook een vereiste voor de job. Je rijdt dagritten en je weet om hoe laat je ‘s ochtends aan je werkdag begint, maar om hoe laat je ‘s avonds zal thuiskomen, verschilt iedere dag. Een nine to five job is het dus zeker niet. Ervaring is niet vereist want je krijgt een interne opleiding. Zo rij je mee met een ervaren chauffeur en krijg je een grondige uitleg over het beton. Dat laatste is trouwens heel belangrijk. Natuurlijk komt een goede kennis van de producten met de tijd, maar er wordt wel verwacht dat je grote interesse hebt in het betonproces én leergierig bent. Daarnaast kom je in contact met onze klanten en is het uiteraard noodzakelijk dat je vriendelijk bent. De chauffeurs zijn het gezicht van het bedrijf. Een positieve eerste indruk maken, is heel belangrijk. 

Kan je de sfeer binnen Coopmans DC omschrijven?

Jurgen: De sfeer zit hier goed. Het is hier gezellig en er heerst een open cultuur. Wat ik zo tof vind aan werken bij Coopmans DC is dat iedereen zin heeft voor aanpakken en zijn verantwoordelijkheid opneemt. Zo kan je bouwen op elkaar en creëer je een vertrouwensband. Dat maakt het werken ook zo aangenaam. Af en toe een complimentje krijgen of geven, maakt dat de sfeer meteen weer betert en daar fleurt iedereen van op. Je voelt je geapprecieerd en gewaardeerd door zowel je collega’s als het managementteam.

Welke argumenten zou je gebruiken om iemand te overtuigen om bij Coopmans DC te komen werken?

Jurgen: Coopmans DC is een kwalitatief hoogstaand, klantgericht en innovatief bedrijf waar je de kans krijgt om opgeleid te worden tot een ware specialist. Je werkt met nieuw materiaal, nieuwe vrachtwagens en 90% van de tijd rij je met je eigen vrachtwagen. Heb je materiaal nodig? Dan kan je terecht bij de aangewezen persoon en het wordt meteen voor je besteld. Een ander groot voordeel is dat het onderhoud van de vrachtwagen inhouse gebeurt. Zo is hij snel weer in orde en kan je weer de baan op! Daarnaast doe je geen verre afstanden gezien het beton binnen de twee uur verwerkt dient te zijn. Je rijdt naar klanten binnen Limburg en Luik. Je toffe collega’s staan steeds voor je klaar.  Je mag rekenen op een goede verstandhouding, een open communicatie, werkzekerheid en af toe eens een pintje!

coopmans dc

In contact komen met Coopmans

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan