Overslaan en naar de inhoud gaan
Club Exphair

“Een welverdiend verwenmomentje”, dat is wat Tinne haar klanten bij Club ExpHair wil bezorgen

In 2010 wandelde Tinne Ceulemans met een leercontract voor het eerst binnen bij Club ExpHair in het Antwerpse Schilde. Twaalf jaar later werkt ze er nog steeds. Door de vele opleidingen als een veel meer ervaren kapster, maar wel nog steeds met dezelfde passie en hetzelfde doel: klanten verwennen. “We hebben zelfs klanten die twee keer per week kort even langskomen, gewoon om de stress van het werk te vergeten en even het gevoel van rust te hebben.”

Dag Tinne, beginnen doen we bij het begin. Hoe ben je bij Club ExpHair terechtgekomen?

“Ik ben hier met een leercontract begonnen. Dit was destijds de eerste plek waar ik langsging en ik ben nadien nergens anders meer gaan solliciteren. Ik ben hier eigenlijk meteen blijven plakken, ondertussen toch al bijna twaalf jaar.”

Twaalf jaar later ben je natuurlijk niet meer dezelfde kapster als toen je hier begon. Vertel eens wat meer over de doorgroeimogelijkheden en opleidingen?

“Je begint uiteraard bij het begin. Dat zijn dan bijvoorbeeld enkel kleuringen. Nadien kan je aan de hand van opleidingen doorgroeien, waarbij wordt gekeken wat jou het beste ligt. Dat zal je dan ook het meeste doen. Zo heeft ieder hier zijn specialiteit. Er zijn zowel opleidingen in het salon zelf met al onze vestigingen samen als individuele opleidingen. Dat wordt allemaal intern geregeld. Er wordt echt geluisterd. Als jij zegt ‘ik wil me verdiepen in dit of dat’, dan wordt daar echt rekening mee gehouden.”

Je werkt hier uiteraard niet alleen. De sfeer met de collega’s, hoe zou je die omschrijven? 

“Als ik goed tel, zijn we hier in de vestiging in Schilde met zeven collega’s. Ik vertel er ook meteen bij dat wij de grootste vestiging van allemaal zijn. Hoewel we niet allemaal fulltime werken en elkaar dus niet elke dag zien, zit de sfeer zeker prima. We zijn eigenlijk een hoopje vrouwen dat graag tettert en doet (lacht). Dus dat zit echt wel goed. Op zaterdag durven we ook wel eens een nababbeltje te doen met een glaasje cava. Verder gaan we ook af en toe samen uiteten, we zijn al eens naar een theatervoorstelling geweest…”

Club Exphair

Tussen de collega’s loopt het duidelijk allemaal prima. Hoe is de relatie met jullie baas?

“Ik heb persoonlijk een hele goede band met onze baas. Ik werk hier natuurlijk ook al sinds mijn vijftiende, je kan dus wel zeggen dat ik ben hier dus een beetje ben opgegroeid. Die band is goed op het werk, maar ook ernaast. Het gebeurt zeker ook wel eens dat we samen eens gaan uiteten, dat we samen naar een markt gaan,… Dus buiten de uren komen we zeker ook goed overeen.”

We kunnen inbeelden dat je gedurende je twaalf jaar hier, je ook heel wat hebt meegemaakt. Wat is zo je favoriete herinnering?

“Ik heb een keertje regenbooghaar mogen maken! Dat vond ik echt heel leuk, en zoiets doe je natuurlijk niet elke dag. Als ik me goed herinner waren het tien verschillende kleuren die we gebruikt hebben, wat ook echt wel een uitdaging was. Andere uitdagende opdrachten zijn klanten die van het ene uiteinde naar het andere willen. Van heel lang naar kort haar, van donker naar blond, zo’n dingen zijn echt leuk om te doen als kapster. Sommige klanten durven je ook wel eens carte blanche geven. Dan vragen ze eigenlijk gewoon wat volgens ons het beste is, of wat wij voorstellen. Dat gebeurt toch wel regelmatig.”

Waar staan jullie voor als Club ExpHair?

“In één woord: genieten. En dat geldt zowel voor onze klanten als voor ons personeel. We hebben hier echt een heel rustgevend salon.  De klant moet zich hier op zijn of haar gemak kunnen voelen, helemaal zen kunnen worden. Als zij zich zo voelen, voelen wij ons ook op ons gemak. Een bezoek aan ons salon is een welverdiend verwenmomentje. We hebben zelfs klanten die twee keer per week kort even langskomen, even de haren laten brushen bijvoorbeeld, gewoon om de stress van het werk te vergeten, even het gevoel van rust te hebben. We bieden daarvoor ook speciale pakketten aan: massages, manicure, pedicure. Het draait hier echt om rust, verwennen en genieten.”  

Tot slot, jouw ideale nieuwe collega, hoe zou je die omschrijven?

“Iemand die even gedreven is als ons. We zijn heel gedreven en ook wel een beetje pietje-precies in alles wat we doen. We willen het beste in iedereen naar boven halen. Wat zoeken we nog? Iemand die familiaal is, iemand die wel te vinden is voor een grapje. Vooral passie is belangrijk, dat je dezelfde passie hebt als de mensen die hier al werken. Wij willen het beste voor het salon en samen steeds beter worden. We helpen elkaar daar ook echt mee, dus… Ja, dat is toch zeker een van de belangrijkste dingen. Ervaring is zeker een pluspunt, maar je moet ook de kans krijgen om ervaring op te bouwen.”

In contact komen met Club ExpHair

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan