Overslaan en naar de inhoud gaan
Ciratec

Johan is als schoolverlater bij Ciratec begonnen en heeft al een prachtige carrière kunnen uitbouwen!

Ciratec is een bedrijf gevestigd in Hoeselt dat gespecialiseerd is in het programmeren van industriële robots. Ze leiden hun eigen werknemers op tot ware experts die de aardbol rondreizen om de wereld van automatisering te verbeteren. 

Hoe lang ben je in dienst bij Ciratec, Johan?

Johan: Ik werk al 20 jaar voor Ciratec. Ik ben hier na mijn studies mogen beginnen en daar ben ik op de dag van vandaag nog steeds heel blij om. Door Ciratec heb ik de kans gekregen om 16 jaar in het buitenland te werken als robot programmeur. Ik heb lange werkdagen gehad maar heb ook even hard genoten van de plekken waar ik naar uitgezonden werd. Zo heb ik gewerkt in Zuid- Afrika, Engeland, Spanje en Duitsland. Als je niet langer dan zes uur moet reizen naar het land waar je tewerkgesteld wordt dan kan je in het weekend naar huis komen. Is het een ver land, dan ben je minstens twee weken weg en wordt er vanuit Ciratec voor accommodatie gezorgd. Dat zijn 16 avontuurlijke jaren geweest!

Na 16 jaar had je genoeg van het werken in het buitenland. Hoe heb je dit aangekaart?

Johan: Ik heb een heel goede band met Robby en Bart. We hebben dezelfde leeftijd en er zijn geen barrières tussen ons. Het reizen werd me wat teveel en ik voelde dat het tijd werd om mij te settelen met mijn vriendin. Ik werk nu vier jaar vast op het kantoor in Hoeselt maar het komt nog wel eens voor dat ik een opdracht krijg in het buitenland. Daar geniet ik dan weer van. Het reizen moet uiteindelijk combineerbaar zijn met je privéleven. We snappen dat niet iedereen het ziet zitten om uitgezonden te worden. Je mag dat aangeven. Dat moet zelfs want dan kunnen we er rekening mee houden. We kiezen bewust voor een open communicatie met de werknemers. Dat draagt ook bij aan de goede sfeer die hier heerst. 

Ciratec

Zijn er doorgroeimogelijkheden bij Ciratec?

Johan: Er zijn hier zeker doorgroeimogelijkheden. Ik ben hier zelf begonnen als junior robot programmeur, doorgegroeid tot coördinator en had ik dus enkele programmeurs onder mij. Daarna ben ik gepromoveerd tot senior robot programmeur en sinds dit jaar heb ik ook de functie van preventieadviseur. Een mooi parcours als je het mij vraagt. We ontvangen technisch geschoolde mensen hier heel graag. Je wordt intern opgeleid door zeer ervaren en competente collega’s. Als je hier start, ben je een junior. We hebben zelf cursussen ontworpen die we kunnen geven aan opstartende teamleden. Het belangrijkste is dat je leert werken met de robots en daarna kan je doorstromen naar hogere functies.

Als ik het goed begrijp, dient je ideale nieuwe collega ambitieus te zijn. Klopt dat?

Johan: Ja, toch wel. Je moet de beste versie van jezelf willen worden en er naartoe werken. Er worden veel opleidingen georganiseerd en je werkt samen met mensen die echt een krak in hun vak zijn. Je krijgt dus alle kansen om te groeien. Naast ambitieus en gedreven zijn, is geïnteresseerd zijn in automatisering en de nieuwste ontwikkelingen essentieel. Ciratec is een vooruitstrevend bedrijf dat steeds bezig is met het optimaliseren van processen. We willen voor zijn op de rest en dat lukt ons altijd. Dat is ons unique selling point en daar zijn we heel trots op. We boeken goede resultaten omdat we elkaar sterker maken. Daarom zou het ook mooi zijn als onze nieuwe collega behulpzaam en een echte teamplayer is. Dat past goed in ons bedrijf. Verder dient hij ook open te staan voor het werken in het buitenland.

Ciratec

Je kijkt terug op 16 werkjaren in het buitenland. Op welk project ben je het fierste?

Johan: Ik ben heel gepassioneerd door robotica. Je ziet meteen het resultaat van wat je geprogrammeerd hebt en dat vind ik prachtig. Door de software en technologie die wij hanteren, kunnen we snel fouten opsporen en processen optimaliseren. Daar haal ik op zich heel veel voldoening uit en ik ben trots op ieder project dat ik gerealiseerd heb. Als ik er toch eentje moet noemen, is dat een project in Zuid-Afrika. Het bedrijf had specifiek naar mij gevraagd om hun robot te programmeren. Om de situatie een beetje te schetsen: de robot werkte 60 seconden boven zijn tijd. Time is money dus dat moest sneller. Ik heb twee weken intensief gewerkt aan de robot en volledig opnieuw geprogrammeerd. Ik ben erin geslaagd om de robot 60 seconden sneller te laten werken. Ik kan je haast niet in woorden uitleggen hoeveel voldoening ik uit mijn job haal. Ik ben hier heel graag en ben ook van plan om nog lang deel uit te maken van de Ciratec familie.

In contact komen met Ciratec

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan