Overslaan en naar de inhoud gaan
Cebenax

Op de achterbank bij Frank van Cebenax

Niet letterlijk natuurlijk, want de meeste vrachtwagens hebben geen achterbank. Wel neemt Frank Goossens ons even mee doorheen zijn Cebenax-carrière: ‘Ik werk hier nog maar 7 maanden, maar ik ben hier keigelukkig’. Cebenax is een Tiense transporteur die werkt met open trailers, walking floor en huiftransport. Als we Frank moeten geloven, is het hier te doen: ‘Ja, niet twijfelen hè. Bellen en komen.’

Frank, hoe is de sfeer hier binnen Cebenax?

“We zijn een tweetalig bedrijf, maar in tegenstelling tot wat je zou denken, zijn hier helemaal geen verdeelde groepen. Iedereen is één groep. De Franstaligen helpen de Nederlandstaligen en andersom natuurlijk. Dat maakt dat de sfeer hier echt wel top is. Er wordt veel onder elkaar gelachen en gezeverd, maar er moet ook gewerkt worden. Dat spreekt. Op een vrijdag is er wat meer tijd om bij te babbelen. Dan komen we binnen en vertellen we wat er allemaal gebeurd is in de week en wie waar gezeten heeft overal. Sommigen vertellen bijvoorbeeld over hun avonturen op de weg in Frankrijk. De thuisblijvers babbelen dan over hoe het hier geweest is. Dat is altijd een fijn moment onder collega’s. Teambuildings komen er trouwens binnenkort ook aan. Daar is Kristof, de zaakvoerder, wel mee bezig. Zelf hoop ik dat we kunnen gaan karten, zodat ik Kristof eens op zijn doos kan geven (lacht).” 

Jij rijdt zelf niet naar Frankrijk dan?

“Nee, ik rij voltijds binnen België. Moest dat toch van mij gevraagd worden, dan zal ik dat natuurlijk wel doen. Maar normaal blijf ik binnen de landsgrenzen. Ik rij voornamelijk voor Suez en Renewi, waarbij ik het bedrijfsafval wegbreng naar de ovens. Wanneer ik juist begin hangt af van de openingsuren van de klant. Ik sta meestal op rond 4u om dan rond 5u te vertrekken. 

In het weekend werk ik bijna nooit. Wij komen hier zelfs in het weekend gewoon langs, omdat het hier plezanter is dan thuis (lacht). Dan werken we aan onze vrachtwagens, rijden we ermee, gaan we er eens mee naar de carwash of sleutelen we eraan. De meeste reparaties doen we zelf, maar soms doen we ze ook echt binnen bij de garage. Kristof zelf helpt daar trouwens ook aan mee.”

Cebenax

Kristof, de zaakvoerder, heeft dus wel een goede band met zijn medewerkers?

“Ideaal. Mijn gevoel bij hem is echt dik oké. Heb je een probleem thuis of op het werk? Dan kan je met hem praten. Het is echt een familieman. Hij bekijkt zijn werknemers niet als werknemers, maar eerder als kameraad. Maar er moet gewerkt worden natuurlijk! Het helpt daarbij dat Kristof hopen ervaring heeft. Hij is zelf ook chauffeur geweest.”

In contact komen met Cebenax

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan