Overslaan en naar de inhoud gaan
CCI werkgever

Marco van CCI houdt niet enkel de kust veilig, maar ook heel Antwerpen en omstreken

“Er wordt gezorgd dat we lekkere koffie hebben, alle verschillende smaakjes”, vertelt Marco Heylen. Het zit hem in de kleine dingen, dat beseffen ze hier bij het Antwerpse CCI – leverancier van beveiligingssystemen – maar al te goed. Kwaliteit over kwantiteit, want dit kleine team zet zich elke dag met de nodige goesting in om de wereld stukje bij beetje veiliger te maken. Ook Marco, productmanager van de intercomsystemen, draagt daar al 25 jaar lang zijn steentje aan bij. 

Marco, geef je eens wat meer bloot aan ons. 

“Ik ben van opleiding elektrotechnisch geschoold en ben destijds meteen na mijn schooltijd hier terechtgekomen. Ondertussen ben ik al 25 jaar productmanager hier voor de intercomsystemen. Ik heb altijd al wel een oogje gehad op al die technologische, zeker ook omdat een groot deel hier van Japanse oorsprong is. Het zijn echt kwalitatieve producten waarmee we werken. Dat heeft me aangetrokken. In eerste instantie ben ik hier begonnen in een technische buitendienstfunctie, om zo stilletjes te evolueren naar meer binnendienst en telefonische ondersteuning. Daarnaast geef ik interne opleidingen en organiseer ik alles wat met technische support van de klanten en medewerkers te maken heeft.”

CCI werknemer

Hoe zou je de CCI-sfeer omschrijven?

“Al onze mensen zijn hier al een hele tijd. Dat geeft een hecht groepsgevoel natuurlijk. Het spreekt me ook aan dat we met een kleine groep zijn. Alles samen zijn met zo’n 15-tal medewerkers, met de buitendienst erbij. Allemaal mensen die aan de CCI-kar trekken en op dezelfde golflengte zitten. Daar is soms veel flexibiliteit voor nodig, maar die krijgen we ook terug. Dat wil zeggen dat iedereen een beetje op zijn/haar eigen manier het werk mag invullen. Je zit niet in een strak afgebakend vakje van ‘dit is mijn functie en ik doe alleen maar dit’. Iedereen vindt daar zijn weg in. Anderzijds draagt onze leuke locatie ook bij aan de sfeer. We liggen hier in Antwerpen centrum, dicht bij het park. Dat maakt het een heel plezierige omgeving om te werken. Als het kan, zetten we tijdens de middag ook een stapje buiten. Er zijn meer dan genoeg gelegenheden hier in de buurt.”

Dat kunnen we geloven. Knappe locatie!

Valt er na 25 jaar dan nog wel iets bij te leren?

“Er worden af en toe opleidingen georganiseerd, zowel intern als extern. Intern is dat nodig omdat onze producten continu evolueren. Je moet mee zijn met de nieuwe technologieën en het functioneren ervan onder de knie krijgen. We doen daarbij één keer in de maand een salesmeeting. Daar is iedereen bij, ook de vertegenwoordigers. Als er een nieuw product op komst is of er moet iets opfrist worden, dan wordt er een extra stukje aan die meeting gebreeën. Daarnaast hebben we nu ook pas een externe opleiding gehad voor alles wat IP is, meer netwerk-geconnecteerd is. Ook onze producten vallen daaronder en daar hebben we nieuwe tools en kennis voor nodig, zodat we de klanten correct kunnen helpen en de juiste adviezen kunnen aanbieden. 

Als je zegt dat je je interesseert bent in een opleiding, dan kan dat. We doen dat met een externe firma. Zo gaat een collega binnenkort een opleiding starten voor InDesign. Iets dat opportuun is, kan perfect. In de mate van het mogelijke worden hier ook fabrikanten uitgenodigd voor een woordje uitleg. Soms verplaatsen we ons ook naar daar, maar Japan is bijvoorbeeld niet bij de deur. Al ben ik er wel al een paar keer geweest. In Slovenië hebben we eveneens fabrikanten zitten. Reizen voor het werk zit er zeker ook wel in.”

Wie zou jij tenslotte graag zien als nieuwe collega?

“Simpel. Iemand die mee aan de kar wil trekken en dat doet met plezier en humor. Iemand die de dingen aanpakt, werk ziet en het gewoon doet. Ook als het misschien niet binnen jouw vakje past, dat is die flexibiliteit. Gewoon een combinatie van zelfstandig zijn en initiatief nemen – daar zijn we naar op zoek.”

In contact komen met CCI nv

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan