Overslaan en naar de inhoud gaan
Vanderlinden

Rob: 'Loop een week met ons mee en je bent meteen overtuigd van een job bij Van der Linden Tuinaanleg!'

In het Kempense Meer spraken wij af met Rob. Hij vertelde ons alles over werken bij Van der Linden Tuinaanneming en -Architectuur. Of het gras groener is in de deelgemeente van Hoogstraten? Oordeel zelf!

Rob, hoe lang werk je al bij Van der Linden en wat is jouw functie nu?

Rob: Ik werk hier nu drie jaar. Ik ben ploegbaas van 'team groen'. Al noem ik mezelf niet graag ploegbaas, want we zijn één team. Ik sta niet boven mijn collega's en werk zelf nog elke dag mee. Ik draag nu alleen meer verantwoordelijkheid. Onze ploeg houdt zich bezig met de volledige aanleg van tuinen en dan vooral de vijvers en zwemvijvers. Daar zijn we anderhalf jaar geleden ingerold en dat lag ons allemaal goed. Daarom leggen we daar nu extra de focus op.

Hoe ben je hier terechtgekomen?

Rob: Voor ik hier aan de slag ging, heb ik in Nederland een paardrijcarrière achter de rug als jumping ruiter. Tijdens het paardrijden hebben Cis, de zaakvoerder, en ik mekaar ook leren kennen. Toen ik op zoek ging naar wat meer zekerheid zei Cis meteen om het eens te komen proberen bij Van der Linden. Ik heb zes jaar landbouw gestudeerd, dus ik wist wel al 't één en het ander. We spraken af dat ik twee weken op proef kwam meewerken. Als het iets voor me was, kon ik starten. Zoals je ziet, ben ik niet meer weggegaan.

Wat vind je zo leuk aan werken bij Van der Linden Tuinaanleg?

Rob: We krijgen de kans om te werken aan mooie projecten en voor toffe klanten. We doen veel totaalprojecten. Dat is het fijnste. Dan zie je het grootste verschil natuurlijk. De projecten zijn ook heel uiteenlopend. Soms staan we één dag op de werf. Op andere werven werken we vier of vijf weken aan een stuk. Die afwisseling is heel leuk. We doen trouwens niet alleen aanleg. Er is ook een hele goede ploeg die tuinonderhoud doet. Klanten kunnen bij ons dus terecht voor vanalles. Het is leuk dat we op deze manier klanten kunnen blijven ontzorgen.

c. van der linden

Hoe zou je de werksfeer omschrijven?

Rob: Heel fijn! Wij zijn echt een hechte groep collega's die ook vrienden zijn geworden. We drinken regelmatig een pintje samen, bestellen eens pizza's na het werk of gaan met z'n allen uiteten en naar een kerstmarkt. Dat de sfeer hier goed zit, is een understatement.

Klinkt leuk! Voel je ook aan dat jouw werk gewaardeerd wordt?

Rob: Zeker! Cis, de zaakvoerder, maakt er prioriteit van om ons goed te laten voelen op het werk. Tevreden berichtjes van klanten houdt hij niet voor zichzelf, maar worden gretig gedeeld in onze groepschat. Cis is absoluut niet zuinig met complimentjes. Dat geeft altijd voldoening en een extra boost om weer alles te geven voor het volgende project. We krijgen veel vrijheid en vertrouwen en tegelijk kunnen we altijd rekenen op hulp. We worden niet aan ons lot overgelaten. Dat is een mooie balans. Wij voelen ook absoluut geen druk om een project snel-snel af te werken. In de planning wordt er rekening gehouden met eventuele pech of tegenslag. Zo lopen we geen vertraging op. Hebben we die extra marge niet nodig? Dan zijn we vroeger klaar bij de ene klant en starten we ook eerder bij de volgende. Iedereen content!

Is het wel fysiek hard werken bij Van der Linden?

Rob: Tuinaanleg en -onderhoud is van nature een fysiek iets zwaardere job, ja. Maar als het werk lichter gemaakt kan worden, dan wordt dat voor ons geregeld. Zo plantten we vroeger een haag met een schup. Nu gebruiken we een machine die een gleuf maakt. Dat is natuurlijk makkelijker voor ons. We hebben die machine eerst een aantal keer gehuurd, gezien dat het werkt en nu hebben we er zelf een aangekocht. Investeren in zulke machines is hier een evidentie. Zo staat er op elke werf bijvoorbeeld ook een kleine buldozer zodat wij niet telkens op en af moeten met zware kruiwagens.

Jullie zijn op zoek naar nieuwe collega's. Hoe zou je iemand overtuigen om hier te komen werken?

Rob: De sfeer zit hier meer dan goed, je kan meewerken aan hele mooie projecten en je krijgt voldoening van je werk. Je krijgt hier ook veel vertrouwen en vrijheid. Dat vind ik zelf heel belangrijk in een job. De zaakvoerder is ook heel flexibel ingesteld. Een dag iets vroeger naar huis moeten gaan of verlof, dat is nooit een probleem. Ik ben op dit moment mijn eigen tuin aan het aanleggen en mag gewoon een machine lenen. Daar wordt niet moeilijk over gedaan. Dat is hier vanzelfsprekend. Eigenlijk moet je gewoon eens een week meelopen. Dan ben je meteen overtuigd!

De laatste vraag! Welke eigenschappen moet een nieuwe collega bezitten?

Rob: Sociaal zijn is wel belangrijk. We werken in een team en komen allemaal heel goed met mekaar overeen. Iemand die wat mee babbelt, is dan heel fijn om erbij te hebben. Ervaring of voorkennis is niet nodig. Je leert het het beste door het gewoon te doen. Wel moet je willen werken. Een harde werker die ook werk ziet en anderen graag te hulp schiet, dat is iemand die hier perfect past. Als je daarnaast graag eens een drankje drinkt na het werk, ben je helemaal goedgekeurd!

In contact komen met C. Van der Linden, Tuin

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan