Overslaan en naar de inhoud gaan
Bouwbedrijf Janssen groep

Eddy, metser bij Bouwbedrijf Janssen: “Onze laarzen steken nog altijd vast in die beton”

Eddy Jeurisse werkt al sinds 1986 in de bouw. Sinds 2018 deelt hij zijn kennis en ervaring met zijn collega’s bij Bouwbedrijf Janssen in Mopertingen. “Ik werkte eerst 32 jaar bij een kleiner bedrijfje, maar heb toen de overstap naar hier gemaakt. Ik werk in totaal dus al zo’n 36 jaar in de bouw, als metser”, vertelt Eddy. Dat kan tellen!

Hoe verliep die overstap van een kleiner naar een groter bedrijf, Eddy?

“Die verliep heel goed. Ik kom van een firma waar maar drie man tewerkgesteld was. Die overstap naar een groot bedrijf, met meer collega’s en verschillende karakters, is altijd even wennen natuurlijk. Maar die band onder ons zat snel goed! Een tijdje geleden had ik een operatie achter de rug waardoor ik even niet kon gaan werken. De volledige ploeg is toen thuis op bezoek geweest en blijven hangen tot de dag erna bijna (lacht). Met de nodige pintjes en hapjes natuurlijk. Dat was heel fijn!”

Wat is voor jou het leukste of grappigste moment tot nu toe?

“Dat was vorig jaar rond deze periode, aan het appartementsblok daarachter *wijst*. Het was heel nat buiten en er moest beton gestort worden. We werkten met twee aan de zijkant van het gebouw, waar de inrit zou komen. Maar het was er zo nat, dat we in de modder staken met onze laarzen aan en we er gewoon niet meer uit geraakten. We hebben onze laarzen moeten laten steken, om op onze sokken eruit te kruipen (lacht). Die vier laarzen steken nog altijd in die beton! Toen kwam ik niet meer bij van het lachen (lacht).”

Eddy Bouwbedrijf Janssen

Dat geloven we graag! Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

“Tijdens het winteruur beginnen we om 8:00 tot 16:45. In de zomer is dat van 7:30 tot 16:15. ’s Ochtens eet ik op het gemak mijn boterhammekes met een taske koffie. Dan haal ik de collega’s, want ik rij met het busje. De werven liggen hoofdzakelijk allemaal in Limburg, dat is een grote troef hier. Als je naar andere bedrijven kijkt, zie je dat die vaak naar bijvoorbeeld Brussel rijden. Dan zou je om 5:00 moeten vertrekken... En in die camionette zitten, daar heb je niks aan, hè. Dat is verloren tijd. Die korte verplaatsingen zijn zeker een voordeel hier.”

Kan je ons tenslotte nog iets meer vertellen over de bedrijfscultuur?

“Goed werk leveren primeert. Kwalitatief moet het goed zitten, maar het is minstens even belangrijk dat we ons zelf ook goed in ons vel voelen. Anders kan je niet presteren. Daarnaast wordt er zeker voldoende geïnnoveerd. Ze evolueren mee met de tijd en hebben steeds goed materiaal en de nodige machines ter beschikking. Die stellingen hier zijn een luxe, dat zie je in kleinere bedrijven niet. We hebben onlangs nog nieuwe slijpschijven met een ingebouwde stofzuiger gekregen. Dat is een gemak om mee te werken natuurlijk!”

In contact komen met Bouwbedrijf Janssen

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan