Overslaan en naar de inhoud gaan
Bingo Trans

Maarten houdt de transportplanning van Bingo Trans in balans

Maarten Laermans staat in voor de transportplanning bij Bingo Trans in Sint-Katelijne-Waver. Een standaard transportbedrijf, denk je? Wrong. Bingo Trans verzorgt hoofdzakelijk het vervoer van en naar Belgische fruit- en groenteveilingen. “Tussen de veilingen van Mechelen en Roeselare vervoeren we alle transporten van de producten die de kopers kopen. Dat gaat in twee richtingen. Ik stuur onze chauffeurs daarin aan, zodat het duidelijk is wie waar naartoe gaat”, duidt Maarten. Word jij de nieuwe collega-chauffeur van Maarten? Eenmaal, andermaal… Verkocht!

Hoe ziet zo’n week eruit bij Bingo Trans, Maarten?

“Dat varieert. Maandag, woensdag en vrijdag zijn sowieso de drukste dagen, omdat dat de veilingdagen zijn. Dinsdag en donderdag verlopen wat rustiger, waardoor we er soms ook ander werk tussen kunnen nemen. Zo doen we bijvoorbeeld ook vervoer van wafels voor een grote fabrikant. Die verdelen we dan onder Lidl, Aldi, Carrefour etc. Of met chocolade rijden we soms ook. De chauffeurs krijgen dan ook regelmatig iets mee en héél af en toe krijgen wij ook eens iets (lacht). Voor de rest hebben we een vrij vast stramien. 

Vaak starten onze chauffeurs tussen half 5 en 5 uur. Tijdens veilingdagen sturen we meestal zo’n 2 of 3 chauffeurs naar Roeselare van hieruit. Andere chauffeurs doen dan weer ophalingen hier in de buurt, rijden naar de vroegmarkt van Brussel of leveren bij andere klanten binnen België… Ze kennen steeds hun eerste rit, maar het vervolg ervan valt van dag tot dag te bezien. Dat maakt het interessant, vind ik persoonlijk.”

Bingo Trans

Waarom heb je zelf voor Bingo Trans gekozen?

“Ik heb vroeger zelf zo’n tiental jaar met de vrachtwagen gereden. Van die 10 jaar heb ik 4 jaar ook hier naar de veiling gereden. Het is een job met veel afwisseling. Het is totaal iets anders dan standaard transport van a naar b. Dat ligt mij persoonlijk heel hard. Iemand die niet graag elke dag hetzelfde doet, kan in deze sector wel terecht.”

Wat is dan precies het voordeel van deze sector?

“De wereld van fruit en groenten in mijn geval. Ik zit daar al jaren in, ik woon zelf ook in de fruitstreek. Wij zijn het proces van de plant tot de veiling, totdat het in een restaurant terechtkomt. Dit is een hele boeiende wereld, als je ziet wat er allemaal achter zit.”

Waar zit ergens het uitdagende luik voor jou?

“Dat je ’s morgens aankomt en je niet weet hoe de dag eruit gaat zien. Ik hou wel van die afwisseling. Soms lukt hetgeen wat je voor ogen had niet, maar dat vind ik nog plezanter (lacht). Dan spring ik bijvoorbeeld zelf opnieuw de vrachtwagen in om even met iets te helpen. Als we zien dat we er niet gaan geraken, dan neem ik de sleutels en ben ik weg. Ik doe dat nog altijd graag. Zodat ik op het einde van de dag naar huis kan gaan met het gedacht: ‘Oké, het paste niet zoals gedacht, maar ik heb het toch doen passen.’ Dat maakt het leuk.”

In contact komen met Bingo Trans

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan