Overslaan en naar de inhoud gaan
Beneens werknemer

Als schrijnwerker bij Beneens mist er bij Gijs geen enkele vijs

Op werkvlak dan toch. Over de rest spreken we ons niet uit. Anderhalf jaar geleden startte Gijs Ledegen na zijn studie Houttechniek zijn stage bij bouw- en interieurbedrijf Beneens in Olen. Sindsdien zijn ze daar niet meer van hem af geraakt, want Gijs blijft er ondertussen al 1,5 jaar stevig plakken als plaatser/schrijnwerker. “Mijn taak bestaat er hoofdzakelijk uit om de meubels die bij ons in het atelier gemaakt worden, op de verschillende werven te gaan plaatsen”, vertelt hij. 

Hoe zie je zelf de doorgroeimogelijkheden binnen Beneens, Gijs?

“Er is voldoende kans om door te groeien. Daar moet je natuurlijk wel ervaring voor hebben opgebouwd. Ik werk hier nog niet zo lang, maar moest ik in de toekomst ploegbaas willen worden en ik heb die ervaring achter de hand, dan is dat zeker een optie. Er zijn enkele ploegbazen hier die stillekes aan vertrekken, aangezien ze op pensioen gaan. Kansen genoeg dus. Heel uitzonderlijk kan het ook wel eens gebeuren dat je van ploegbaas kan doorgroeien tot assistent projectleider. Als je daar de capaciteiten en ambitie voor hebt natuurlijk.”

Alright! Hoe zit het qua opleiding(en)?

“Je wordt in het begin altijd bij een ervaren ploeg gezet. Die leren je de kneepjes van het vak. Op school heb je al wat geleerd, maar op de werf of het atelier zelf leer je nog altijd het meest. Die mannen gaan je handje niet vastpakken. Er wordt verwacht dat je zelfstandig kan werken, maar ze zullen zeker en vast helpen wanneer het nodig is en aangeven hoe je bepaalde zaken het best aanpakt als je daar nog geen ervaring in hebt. Daarnaast volgen we ook herhaaldelijk verplichte veiligheidsopleidingen, maar dat kan bijvoorbeeld even goed gaan van een VCA-certificaat tot het besturen van een heftruck, hoogwerker of schaarlift. Er wordt gezorgd dat de mensen die hier binnenkomen, echt meegroeien op het gebied van kennis.”

Beneens werknemers

Je kan dus zeker terugvallen op collega’s wanneer nodig. Die sfeer onderling zit wel goed, lijkt ons?

“Heel goed zelfs. Die is gewoon top in onze ploeg. Wij lachen, zwansen en amuseren ons echt op de werf. Ik kan me geen betere sfeer inbeelden dan die er nu is. We komen goed overeen. Ook als er iets te doen is van Beneens na de werkuren, een feestje bijvoorbeeld, dan merk je dat de groepsband goed zit. Iedereen babbelt met elkaar, ook over verschillende ploegen heen. We zijn een grote firma, maar toch kent iedereen elkaar.”

Gebeurt dat vaak zo’n feestje of evenement?

“Voor de start van het bouwverlof wordt er altijd een feestje georganiseerd. Dat is dan bijvoorbeeld een frietkraam met een drankje erbij. Vorig jaar bestond Beneens 85 jaar. Toen werd er een heel familiefeest georganiseerd aan het Zilvermeer in Mol. Daar konden we verschillende activiteiten doen zoals boogschieten en een death ride. Tegen de vroege avond werd er een walking dinner voorzien, om dan verder te schuifelen naar de dansvloer met een bandje en dj. Ze doen er zeker alles aan om naast het werk ook een toffe sfeer binnen Beneens te creëren. Dat je naast het werk je ook nog eens kan amuseren met collega’s, dat is top hè?”

Zeker en vast! Tot slot, welke is voor jou tot nu toe de meest uitdagende werf geweest?

“De meest uitdagende is misschien wel Kamp C, waar we ons nu bevinden. Dat is een werf die bestaat uit volledig houtmassiefbouw – een CLT-bouw. Dat is normaal gezien een klus voor onze buitenschrijnwerkers, maar ik was daar ook in geïnteresseerd en wou het zelf wel eens meemaken en zien. Ik heb vervolgens de kans gekregen om buiten mijn ploeg te stappen, waarbij ik meestal interieurs maak, om ook eens aan die CLT-bouw mee te werken. Dat is alsof je een grote puzzel in elkaar steekt, maar dan op immens niveau!”

In contact komen met Beneens

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan