Overslaan en naar de inhoud gaan
Batraco

Pieroni, vrachtwagenchauffeur bij Batraco: ‘Ik werk hier al 23 jaar en ben niet van plan te vertrekken’

Pieroni Rino is na 23 jaar een vaste waarde geworden bij transporteur Batraco in Westerlo. Batraco is gespecialiseerd in transport van dierenvoeders, maar heeft eveneens heel wat eigen opslagcapaciteit in huis. Als vrachtwagenchauffeur is Pieroni ondertussen een oude rot in het vak, maar naar eigen zeggen doet hij het nog altijd even graag. “Nee, ik ben hier niet van plan te vertrekken”, klinkt het.

Pieroni, vertel eens wat meer over jouw achtergrond. 

“Ik werk nu 23 jaar bij Batraco, maar zelf ben ik in totaal al zo’n 27 jaar actief als vrachtwagenchauffeur. Ik was voornamelijk verantwoordelijk voor het vervoeren van zand en grind, maar de laatste jaren is dat geshift naar veevoeders – zoals draft, pulp en mest. Deze leveren we af bij bedrijven of landbouwers.”

Batraco

Hoe ziet de planning van de ritten er ongeveer uit?

“Je kan de uren hier wat zelf kiezen. De ene begint bijvoorbeeld graag vroeg en is dan ook vroeg klaar. De andere begint dan weer graag wat later. De zaakvoerder houdt daar wel een overzicht van bij, zodat het duidelijk blijft wie waar aan het werk is. De ene wil net graag overnachtingen doen, de andere weer niet. Ikzelf doe dat niet. Ik rij veel voor fabrieken hier in Grobbendonk. Daar ga ik veevoeders halen om dan elders te gaan leveren.

Degene die rijden met citernes werken met vaste ritten, dus die kunnen onderling al wat meer bespreken. Bijvoorbeeld: ‘Ik rij naar hier’, - ‘Ah oke, dan rij ik al naar daar’. Je krijgt je werk, maar je kan zelf een beetje zien hoe je dat verwerkt. Zolang het gedaan is, is het goed. Het voordeel van de kippers, zoals ik doe, is dat je dag en nacht kan laden bij de meeste fabrieken. Zo kan je dus zo vroeg vertrekken als je wil en moet je niet wachten.”

Wat vind jij zelf het leukste aan de job?

“De veevoeders naar de boeren doen. Dat is altijd spannend. In Wallonië nog iets spannender dan in Vlaanderen: smalle wegen, niet al te veel plaats, zien dat je recht staat voor te lossen... Je komt eens ergens anders en rijdt tussen veel groen. Bij de boer is natuurlijker ook anders dan tussen de industrie. Maar dat is een plezante uitdaging.”

Als afsluiter: wat typeert Batraco zo voor jou?

“Het is een klein familiebedrijf, een kleine groep – waardoor dat er een ons-kent-ons-cultuur hangt. Dat maakt het hier gezellig werken. Als nieuweling word je hier meteen tussen de hoop gegooid (lacht).”

In contact komen met Batraco

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan