Overslaan en naar de inhoud gaan
ronnie banden

Cedric is gepassioneerd door auto’s en werkt al vijf jaar bij Ronnie Banden en zoon in Ham.

Ronnie banden & techniek werd 30 jaar geleden opgericht door Ronnie, vader van de huidige zaakvoerder Nillis. De zaak is meer dan een bandencentrale. Werknemers worden hier opgeleid tot ware allround mecaniciens waardoor ze niet alleen aan wagens kunnen werken, maar ook aan vrachtwagens en moto’s.

Cedric, wat is je functie bij Ronnie banden & techniek?

Cedric: Ik heb een allround functie. Ik ben begonnen als bandenmonteur dus stond ik enkel in voor de bandenwissels. Intussen is mijn takenpakket uitgebreid en doe ik ook onderhoud van wagens, vrachtwagens en uitlijningen. Omdat hier verschillende auto’s binnenkomen, leer je steeds bij. Ik ben heel blij met de diversiteit aan taken die ik mag uitvoeren. 

Hoe ben je hier beginnen werken?

Cedric: Ik kwam van de schoolbanken en was op zoek naar een job. De passie voor auto’s is er altijd geweest. Zelf heb ik een aantal oldtimers waar ik zelf aan sleutelde voor ik begon te werken voor Ronnie en Nillis. Ik ben op een dag een interimkantoor binnengestapt en besproken over welke competenties ik beschik. Bij Ronnie banden & techniek was er toen een vacature. Mijn sollicitatiegesprek bij Ronnie verliep heel goed en het klikte meteen. Ronnie is een toffe man en de familiale sfeer die het bedrijf uitstraalt, voel je onder de collega’s ook. 

ronnie banden

Je werkt hier nu vijf jaar. Wat maakt dat je hier graag werkt?

Cedric: De familiale sfeer maakt dat ik iedere dag met plezier kom werken. We zijn een hecht team, lachen veel en werken hard. Als je even vastzit of versterking nodig hebt, dan springt één van de collega’s met plezier bij. Een andere reden waarom ik hier graag werk, is dat je hier de kans krijgt om bij te leren. Het is oké als je geen ervaring hebt in bandenwissels of mechaniek. Zolang de passie en de wil om te leren er is, ben je hier op je plaats. Hard werken wordt beloond, je takenpakket wordt dan geleidelijk uitgebreid. Dat geeft een gevoel van verantwoordelijkheid en waardering. We hebben veel variatie in onze job en dat houdt ons scherp.

Hoe ziet je gemiddelde werkweek er uit?

Cedric: Onze werkweek begint op dinsdag en eindigt op zaterdag. We openen om negen uur, maar zijn hier om half negen al aanwezig. Door corona werken we momenteel op afspraak. Dat zorgt ervoor dat we de afspraken goed kunnen plannen en dit is overzichtelijk voor ons. Op weekdagen werken we tot vijf uur en op zaterdag tot 3 uur. We worden iedere zaterdag getrakteerd op een broodje. Dat vind ik een fijne geste van de zaakvoerders.

ronnie banden

Hoe zou je iemand overtuigen om bij Ronnie banden & techniek te komen werken?

Cedric: Je krijgt de kans om je te ontplooien en op te werken tot een ware mecanicien. Er wordt niet naar diploma of ervaring gekeken. Gedrevenheid en interesse in de job is veel belangrijker. Je komt terecht in een familiebedrijf en dit merk je aan de losse sfeer die er heerst. Je hebt tijd om je collega’s beter te leren kennen maar er wordt ook van je verwacht dat je goed werk aflevert. Bij Ronnie banden & techniek heb je werkzekerheid. Je zal geen moment stilzitten! Door de variatie aan voertuigen die hier binnenkomen, leer je veel bij en is iedere dag een uitdaging waardoor het nooit saai zal worden.

In contact komen met Banden Ronnie en zoon

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan