Overslaan en naar de inhoud gaan
Bakkerij Carl

Peter zorgt voor brood op de plank als productieverantwoordelijke bij Bakkerij Carl

Peter Celis is productieverantwoordelijke bij Bakkerij Carl in Bonheiden. Al 7 jaar lang stuurt hij de hele productie en het team errond aan. Alle broden en patisserie die bij de verschillende vestigingen van Bakkerij Carl verkocht worden, worden hier gemaakt, geproefd en goedgekeurd. Onder het getrainde oog van Peter weliswaar. En binnenkort misschien ook wel dat van jou, want het productieteam breidt uit en daar kan jij een graantje van meepikken *wink*!

Peter, geef ons eens een korte intro. 

“Als verantwoordelijke let ik erop dat ik iedereen van het team wel eens gezien en gesproken heb. Ik ben ook niet altijd aanwezig, vandaar dat ik die band belangrijk vind. Soms ben ik hier ’s avonds, soms ’s morgens, soms ‘s middags. Dat verschilt. 

Al het brood en patisserie in onze winkels produceren we hier in Bonheiden. In deze straat hebben we drie verschillende productielocaties, maar we zijn volop bezig met het bedrijf uit te breiden, ook naar infrastructuur toe. Hierachter hebben we een perceel gekocht waar er één grote nieuwe productielocatie komt, waarbij de drie verschillende locaties onder één dak terecht gaan komen.”

Bakkerij Carl

Bakkerij Carl is grootschalig, maar toch ambachtelijk. Leg dat eens uit?

“We werken met de beste grondstoffen, zodat alles zo vers en goed mogelijk gebakken kan worden. In het weekend bakken we elk uur een nieuwe lading pistolets tot ver in de namiddag, zodat we constant onze winkels kunnen voorzien van verse pistolets. Maar ook het brood bakken we meerdere keren per dag. Zodat er ook in de namiddag vers brood te verkrijgen is. Wij automatiseren enkel daar waar het geen invloed heeft op de kwaliteit. Zo zijn er heel veel producten die we toch met de hand blijven maken, omdat we ze met de machine niet even goed krijgen. We kiezen voor kwaliteit.”

Goed uitgelegd! Naar wie zijn jullie momenteel precies op zoek?

“Gemotiveerde medewerkers met een voorliefde voor voedingsbedrijven of bakkerijen. Het hoeven zeker niet allemaal geschoolde bakkers of patissiers te zijn. We leiden ze hier intern op. Momenteel zijn we vooral op zoek naar mensen voor in de productie. Voor in de winkel trouwens ook hoor. Ik denk vooral aan mensen die willen werken en op zoek zijn naar een stabiele job.”

Hoe je die mensen overtuigen om voor Bakkerij Carl te kiezen?

“We zijn een groeiend bedrijf in volle expansie. Dat zorgt ervoor dat je heel wat doorgroeimogelijkheden hebt, maar anderzijds blijven we toch nog een familiale KMO. We houden met iedereen rekening en behandelen iedereen als persoon. Dat familiale karakter is echt wel aanwezig. Dat maakt de sfeer zo top. Zoals ik net ook al aangaf, is Bakkerij Carl een stabiele onderneming. Werkzekerheid is er hier zeker en vast.”

Wij zijn alvast overtuigd! 

Als afsluiter, welk broodje ben jij, Peter?

“Oei, dat is moeilijk! (lacht). Ik denk een desembrood. Krokant vanbuiten, zacht vanbinnen. Dat komt nu precies wat nors over (lacht), maar dat is het niet!”

In contact komen met Bakkerij Carl

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan