Overslaan en naar de inhoud gaan
Atrio

Frederik speelt matchmaker tussen klant en vloer bij Atrio

Bij vloerspecialist Atrio in Laakdal krijgen ze steeds veel volk over de vloer. Sjanske dat Frederik Vandevorst als toonzaalverkoper perfect weet hoe hij dat moet aanpakken. Van tegels, parket en natuursteen, tot laminaat en vinyl - alles krijgt hij verkocht! Frederik deed een vergeefse poging om zijn job in één zin te omschrijven: “Ik ontvang zowel de klanten en werk gedeeltelijk offertes uit, om deze daarna ook op te volgen. Daarnaast probeer ik natuurlijk opdrachten binnen te halen en die bestellingen door te geven. Tot op het einde van de rit blijf ik contactpersoon voor de klant. Ja lap, dat was meer dan één zin…” (lacht).

Vertel ons Frederik, hoe ben je bij Atrio terechtgekomen?

“Ik heb vroeger nog in de tegels gewerkt, maar heb even de overstap gemaakt naar sanitair. Ik ben dus even uit de tegel-business geweest, maar ik wou er wel terug in. Ik miste het werken met verschillende kleuren, materialen, structuren… Dat heb je niet zo bij sanitair. Ik kende ook al collega’s hier waarmee ik een vriendschapsband buiten het werk heb. Een vriend vertelde me dat ze hier iemand zochten, dus dat was een no-brainer (lacht). Het vloeide allemaal wat in mekaar over.”

Atrio

Is er een moment dat je leuker of uitdagender vond dan andere?

“Ik kan niet specifiek één voorbeeld geven, maar het leukste vind ik nogal altijd wanneer er mensen binnenkomen met een bepaald idee. Ik kan mensen ondertussen redelijk snel en goed lezen - dat komt dan vooral door mijn opleiding interieurvormgever. Zeker als ze de moeite hebben gedaan om een beetje fotomateriaal mee te nemen. Dat is voor mij één van de leukste zaken: iemand op vrij korte tijd tegels laten zien die perfect bij hen passen. Dat voelt gewoon leuk als ze dan zoiets hebben van ‘allee gij hebt dat direct door wat wij zoeken??’. Hierdoor krijg je het gevoel dat je het goed doet en automatisch zijn die mensen ook tevreden. Dat is het leukste aan de job in mijn ogen. Aan de andere kant kan het natuurlijk ook zijn dat de klant iemand heel secuur of precies is. Dat kan ook een leuke uitdaging zijn hè! Ik haal mijn voldoening vooral uit de appreciatie van klanten. Uit de verkoopcijfers natuurlijk ook (lacht), maar die persoonlijke appreciatie en de feeling voor materialen en kleuren is voor mij een heel groot stuk van het plezier van de job.”

Atrio

Op welke manier soigneert Atrio haar werknemers?

“Voor het bouwverlof en kerstverlof hebben we altijd een personeelsfeest. Dat is elke keer ergens anders en steeds tot in de puntjes verzorgd – leuke sfeer en lekker eten. De laatste keer is er ook bewust aandacht gegeven aan het feit dat er een groot scherm moest zijn, want de Belgen moesten spelen (lacht). Los daarvan zijn er ook activiteiten waar je als verkoopgroep naartoe gaat, zoals voorstellingen van nieuwe zaken van fabrieken en leveranciers. Dat is ook werk, maar op een hele luchtige manier. Dit jaar gaan we naar een beurs in Bologna, dat is fenomenaal hoeveel tegels ze daar hebben! Ik ben een beetje een vakidioot natuurlijk (lacht). Zoveel speciale en knappe dingen je daar allemaal kan zien, dat is echt ongelofelijk… Plus het is ook nog eens een mooie stad waar je ’s avonds iets kan gaan eten en drinken. Ja, ik kijk daar nu al naar uit!”

In contact komen met Atrio

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan