Overslaan en naar de inhoud gaan
ApDia

Voerde jij al een sneltest uit? Jürgen van apDia zit daar waarschijnlijk voor iets tussen!

Jürgen Naudts is al zes jaar salesmanager bij apDia, een Turnhoutse onderneming die d.m.v. geavanceerde technologie medische hulpmiddelen ontwikkelt voor de gezondheidszorg. Knap staaltje (see what we did here ☺) technologie? “Jazeker, onze producten die we hier ontwikkelen binnen het laboratorium, promoten en toelichten binnen de gezondheidszorg. We brengen dus de producten die we hier maken ook tot de bij patiënt. Binnen België, maar ook wereldwijd”, vertelt Jürgen.  

Wat doet apDia precies, Jurgen?

“Wij ontwikkelen onderzoeksmaterialen, zoals bijvoorbeeld sneltesten. Iedereen is zich wel bewust van de COVID-19-pandemie momenteel. Vanaf het moment dat er zoiets gaande is, gaan wij mee op zoek binnen de gezondheidszorg om daar een diagnostiek van te maken en asap de juiste diagnose te stellen. Wij zijn trouwens gecontacteerd door het Tropisch Instituut van Congo, omdat er heel wat problemen zijn in Afrika rond de slaapziekte. Daar wordt niet altijd de juiste diagnose op de juiste manier gesteld. Daarom hebben wij samen een projectje opgestart en hebben we hier in Vlaanderen een test ontwikkeld die ze nu gebruiken in Afrika. Dat zorgt ervoor dat er ook veel minder sterftes zijn bij de patiënten daar op dit moment. Wij zijn een industrieel bedrijf dat ontwikkelt en uitvoert, maar op het einde van de rit kunnen we echt een meerwaarde betekenen voor de gezondheidszorg. Dat is het fijne eraan!”

Heb je daar een specifieke opleiding voor gevolgd?

“Ik ben van opleiding laborant en heb hiervoor 10 jaar binnen een ziekenhuis gewerkt. Daardoor ben ik in contact gekomen met apDia. Toen hebben ze een voorstel gedaan om mijn praktijkkennis te combineren met hun theoretische kennis om zo de horizonten te verruimen. Het was een stap in het onbekende, maar ik vond het een zeer fijne stap. Ik blijf mij hier verder ontwikkelen en dat is bijzonder prettig. In het ziekenhuis was het meer een vaste structuur – meer nine to five. Maar hier binnen de gezondheidszorg kan hetgeen wat we vandaag doen, morgen al verouderd zijn. Dus het is heel belangrijk om hier aan de bron te zitten van de nieuwe technieken en samen te bedenken wat we kunnen betekenen voor de toekomst. We hebben bepaalde technieken waarin we gespecialiseerd zijn, maar dat neemt niet weg dat we ook een constante evaluatie doen: is hetgeen wat we vandaag doen nog altijd nodig binnen de gezondheidszorg? Of moeten we nieuwe technieken gaan opzoeken die sneller en efficiënter zijn?

We waren hier vooral gespecialiseerd in ELISA-technieken, maar de markt wijzigt waardoor we moeten inspelen op snellere technieken zoals sneltesten en PCR-testen.” 

ApDia

Hoe is de sfeer onder de mensen hier?

“Dat is een zeer fijne samenwerking. Er wordt op een zeer open en eerlijke manier gecommuniceerd. We werken als één team om een bepaald doel te bereiken. Het is altijd fijn om ‘s morgens binnen te komen met een lach en ‘s avonds te vertrekken met ne goeiendag i.p.v. dat we elk op ons bureau zitten zonder dat we elkaar zien en spreken. Daarnaast zijn we wel een klein bedrijf, maar zeer efficiënt. We brengen onderzoeksmaterialen tot in Afrika, Canada, Amerika… We doen dat met een beperkt team van een 15-tal personen, maar door de samenhang en samenwerking zijn we instaat om grootse dingen te doen.”

Zijn er daarnaast nog redenen waarom je anderen zou aanraden om bij apDia te werken?

“De meerwaarde zit vooral in de open communicatie en het teamwerk, wat je niet altijd kan verwachten in een ziekenhuis of bij bepaalde grotere industriële bedrijven. Daar is er vaak een hiërarchie met hokjesdenken. Dat hebben we hier net niet, dus als je op zoek bent naar goede communicatie en teamwork dan heb je aan apDia een geschikte partner!”

Wie zou jij hier graag zien binnenkomen?

“Gewoon de man of vrouw naast de deur. Wij zijn niet op zoek naar iemand die perfect geschoold is in een bepaalde techniek. Er is ruimte voor ontwikkeling, voor zaken die aangeleerd kunnen worden. Iemand die zeer gedreven en enthousiast is, is altijd een perfecte match voor apDia.” 

In contact komen met apDia

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan