Overslaan en naar de inhoud gaan
Aluzon

Maarten begon elf jaar geleden met een IBO-contract maar is ondertussen verantwoordelijke bij Aluzon

Wat trok je aan om bij Aluzon te komen werken?

Maarten: Ik had mijn eerste ervaring in ramen en deuren opgedaan bij een andere firma. Op basis van de minder fijne sfeer en de verre afstand ging ik op zoek naar een andere job. Omdat ik toch in dezelfde sector wou blijven, heb ik bij Aluzon gesolliciteerd. Na mijn eerste gesprek met Marc en Patrick wist ik dat dit de perfecte werkplek voor mij was. De sfeer zat meteen goed en ze gaven mij het gevoel dat ze mij naast werknemer ook als persoon wilden leren kennen. Door de persoonlijke aanpak voelde ik me snel thuis bij Aluzon. Na een week proefdraaien, ben ik aangenomen met een IBO-contract. In de afgelopen elf jaar heb ik hier veel bijgeleerd en heb ik de kans gekregen om door te groeien tot verantwoordelijke van de afdeling deuren. Een aantal van mijn taken zijn het doorgeven van deadlines aan mijn team, zorgen dat al het nodige materiaal aanwezig is en ik help ook mee in de productie. 

Hebben ze je de functie van verantwoordelijke zelf aangeboden?

Maarten: Ja, een aantal maanden geleden hebben ze het mij gevraagd. Het werd steeds drukker op de afdeling en er was maar één persoon die voor alles instond. Hij kon versterking gebruiken en had aangegeven dat ik zijn ideale collega zou zijn. Na een gesprek met de zaakvoerders heb ik die kans ook gekregen. Natuurlijk heb ik deze aanbieding met twee handen gegrepen. Ik ben erg blij dat ik ben kunnen doorgroeien tot deze functie. 

Aluzon

Hoe zou je de sfeer bij Aluzon omschrijven?

Maarten: Er heerst hier een heel aangename werksfeer. We werken met een doorschuifsysteem van vlinders zodat de werkdruk op elke afdeling verminderd kan worden als het druk wordt. Je mag hier ook zelf aangeven of je al dan niet vlinder wilt zijn en zeggen welke taken je graag uitvoert en welke niet. Aluzon wilt groeien en innoveren. Dat je als werknemer de kans krijgt om daar deel van uit te maken, vind ik schitterend. Op dit moment zijn we ook bezig met verbeterprocessen. Vroeger belden we altijd naar de helpdesk als er een probleem was en daar verloor je kostbare tijd mee. Nu kunnen we kleine ongemakken via de chat doorgeven en enkel voor echt dringende zaken bellen. Daarnaast zijn we ook aan het bekijken of het mogelijk is om het beladen van de CNC-machines minder zwaar te maken. Dat is toekomstmuziek. Ik durf ook te zeggen dat er veel gedaan wordt voor de medewerkers. De zaakvoerders luisteren naar je, zijn flexibel en geven veel. Uiteraard dien je zelf ook flexibel te zijn. Wie goed werkt, krijgt daar veel voor terug. Je wordt geapprecieerd en dat zeggen én tonen ze ook.  Ook de sfeer onder de collega’s zit goed. Wanneer er iemand jarig is, leggen we bijvoorbeeld samen voor een bak bier en wat hapjes. Heel gezellig!

Welke eigenschappen moet je hebben om te matchen met Aluzon?

Maarten: Iemand die de handen uit de mouwen durft te steken en vooral veel goesting heeft is hier welkom. Ervaring met aluminium is niet noodzakelijk. Natuurlijk dient hij wel inzicht te hebben en handig te zijn. We verwachten dat het een rustige maar goedlachse collega is. Flexibiliteit is wel een must. Soms moet je wat overwerken voor een bestelling die de deur uit moet. Blijf je wat langer, dan mag je de overuren terugnemen op een rustig moment.

Aluzon

Hoe zou je iemand overtuigen om voor Aluzon te komen werken?

Maarten: Aluzon is een ambitieus bedrijf met een groot hart voor zijn werknemers. Je krijgt hier kansen om door te groeien als je dat wil en komt in een tof team terecht. De zaakvoerders zijn flexibel en je kan er altijd terecht met je problemen. Alles kan hier besproken worden. Je mag zelf aangeven wanneer je meer uitdaging nodig hebt maar we zijn even tevreden met iemand die tot aan zijn pensioen dezelfde functie wilt uitvoeren. Bij Aluzon heb je werkzekerheid en zal je je geen moment vervelen.

In contact komen met Aluzon

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan