Overslaan en naar de inhoud gaan
Alterieur Turnhout

Volgens Cedric ben je als vloerder nooit uitgeleerd bij Alterieur Gietvloeren

Cedric Passial komt oorspronkelijk uit het exotische Curaçao, maar vond enkele jaren geleden zijn weg naar het Turnhoutse Alterieur. Hij verzorgt zowel gietvloeren, als trappen en badkamerwanden. “Soms doe je enkel de vloeren, soms de trappen of een combinatie van de drie. Het is altijd iets anders”, knikt Cedric. 

Is dit werk iets waar je aanleg voor moet hebben, Cedric?

“Je moet wel groeien in de techniek, het is nauwkeurig werk. Meestal krijg je een grove vloer voorgeschoteld en bij elke laag die je doet wordt die fijner en fijner. Net zoals een diamant eigenlijk. Hoe meer je slijpt, hoe fijner het wordt. Als je dan op het einde het eindresultaat ziet, dan ben ik trots op mezelf. We beginnen op tegels, maar soms ook op betonvloer. Het is een variatie aan vloeren en het kan af en toe wel eens zwaar werk zijn - daar moet je tegen kunnen. Maar je ziet achteraf het resultaat en dat maakt het allemaal goed. Aan het einde van de week vergeet je hoe zwaar het was.”

Spreken we dan over een soort passie?

“Je moet ervan houden, dat is wel zo. We krijgen regelmatig een flesje wijn van de klant op het einde van de week, als bedankje. Laatst had ik een verse grote pompoen gekregen vanuit de klant zijn tuin (lacht). Als de klant blij is om een cadeautje te geven, dan is dat altijd leuk. Daar haal ik mijn voldoening uit.”

Alterieur Turnhout

Wie zou volgens jou de ideale kandidaat zijn voor deze job?

“Iemand die mentaal sterk is en weldoordacht de keuze heeft gemaakt om dit werk te doen. Je moet eerst goed kijken of het bij jou past – is het weggelegd voor jou? In principe denk ik dat iedereen dit wel kan. Je moet gewoon goed afwegingen kunnen maken en een oog voor detail hebben: hoe ziet die vloer eruit, hoe zijn die kantjes, wat moet ik meenemen, wat heb ik nodig, hoe verloopt alles veilig… De basis leer je best snel. Je wordt er ook wel wat in gepushed om zaken aan te leren. Na 6 maanden kan je al heel wat! Je leert ook vaak nieuwe dingen omdat je met nieuwe producten werkt - je bent hier nooit uitgeleerd.”

Het is dus vooral de ingesteldheid die telt?

“Ja, we leren van elkaar, dus het is niet zozeer de ervaring die telt. Je moet the extra mile willen gaan - een inspanning willen doen om het net iets beter te krijgen. Zo’n mensen zien we graag. Het plaatsen van de vloer is geen rocket science, dat is aan te leren. Maar het zijn de details die goed moeten zitten en daar moet je aanleg voor hebben.”

In contact komen met Alterieur

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan