Overslaan en naar de inhoud gaan
AE+

De grootste troeven van AE Plus Engineering volgens werknemer Kenny? De waardering die je krijgt in combinatie met flexibele werkuren

Kenny werkt sinds 2009 als industrieel ingenieur bij advies- en studiebureau AE+ engineering in Sint-Truiden. Als schoolverlater kwam hij bij JC engineering terecht. Intussen is het bedrijf gefuseerd met AE+ engineering. Dat hij hier graag werkt, is duidelijk.

Kenny, je bent hier twaalf jaar geleden begonnen. Hoe ben je hier terechtgekomen? 

Kenny: Toen ik afstudeerde als industrieel ingenieur was ik op zoek naar een job als AutoCAD tekenaar. Ik zag de vacature van - toen nog - JC engineering online en ik heb voor de functie gesolliciteerd. Toen ik hier pas begon, was ik tekenaar. Nu teken ik nog steeds maar mijn takenpakket is uitgebreid met de functie van projectleider.

Wat is er zo boeiend aan je job?

Kenny: Ik heb een heel gevarieerde job waar je wel wat creativiteit voor nodig hebt. Ik vind het boeiend om te zien hoe je van niets begint en eindigt met een volledig plan. Ieder project is uniek en anders. We mogen ook steeds meer grote projecten realiseren: scholen, appartementen en zelfs een politiecommissariaat. Dit project hebben we in 3D uitgetekend. Voor de klant is dat fijn omdat hij ziet hoe het project effectief gerealiseerd zal worden en hij kan er zelfs in rondlopen zonder dat het gebouw er effectief staat. Voor ons is dat interessant om snel conflicten op te sporen. Natuurlijk realiseren wij deze projecten niet in ons eentje. We staan dagelijks in contact met bouwheren en architecten en bespreken samen hoe we het plan zien. AE+ Engineering zorgt ervoor dat al het technische wettelijk in orde is en aan alle eisen voldoet.

AE+

Kan je ons vertellen hoe je gemiddelde werkdag eruit ziet?

Kenny: Het grootste deel van mijn werkdag besteed ik aan het uittekenen en uitwerken van plannen. Ook het 3D tekenen hoort daarbij. Ik vind dat persoonlijk heel uitdagend. Verder kan het zijn dat ik vergaderingen heb of een werfbezoek plan. Gemiddeld volg ik zo’n tweetal werven per jaar zelf op. Zoals je kan horen, is het een afwisselende job. 

Over welke eigenschappen dien je te beschikken om deel uit te maken van het AE+ engineering team?

Kenny: Eigenlijk heb je zowel theoretische als praktische kennis nodig om in het team te kunnen meedraaien. Het is belangrijk om te weten waarom je iets op een bepaalde manier uitvoert. Uiteraard is technische kennis en inzicht ook belangrijk om een job als deze te kunnen uitoefenen. Daarnaast moet je wel met kritiek kunnen omgaan. Klanttevredenheid is erg belangrijk hier. Als team moeten wij het beste resultaat bekomen in functie van de noden van de klant. Als er feedback wordt gegeven, gebeurt dat wel altijd op een respectvolle manier. 

AE+

Hoe onderscheidt dit bedrijf zich van de anderen?

Kenny: Naar de klant toe onderscheidt AE+ Engineering zich door projecten grondig te bestuderen. We beogen het beste resultaat en testen daarom vooraf al veel uit. Dat gaat perfect met het 3D BIM programma. Op die manier vermijden wij eventuele problemen of valkuilen. Naar de werknemers toe vind ik dat iedere collega hier met respect behandeld en gewaardeerd wordt. De sfeer is hier zeer goed. Je kan altijd bij Wim en Geert terecht. Wim zijn deur staat altijd open en Geert zijn bureau ligt gewoon tussen de onze. Verder heb je hier glijdende uren dus je hebt de keuze om tussen 7:30 en 9:30 te beginnen. Flexibiliteit is ook een grote troef van deze firma.

In contact komen met AE Plus Engineering

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan