Overslaan en naar de inhoud gaan
ad delhaize wezemaal

Tibo ging van student naar assistent bij AD Delhaize Wezemaal

Tibo Justé werkt momenteel als assistent store manager bij AD Delhaize in Wezemaal. Hij begon er als student, maar maakte uiteindelijk de overstap naar een vaste functie. ‘Niet direct natuurlijk, maar via een opleiding van een jaar. Sophie en Geert legden me deze job voor en dat sprak me aan.’

Je bent er dus echt ingerold, Tibo?

“Ik moest van mijn papa een vakantiejob zoeken. Toen ben ik hier beland. Van één dag in de week, ging ik naar twee dagen. Door COVID-19 werden dat meerdere dagen per week omdat er niet veel lessen waren. Vervolgens heb ik hier een jaar als student gewerkt, maar mijn motivatie om te studeren ging er niet echt op vooruit. Toen hebben Sophie en Geert, de zaakvoerders, mij voorgesteld om hier te beginnen via een opleiding. 

Ik kom hier heel graag werken. Het is een familiale omgeving, doordat de ouders van Geert hier ook werken en het gewoon allemaal heel toffe collega’s zijn. Er moet natuurlijk gewerkt worden, maar je kan ook eens lachen. Het is niet zo dat het er hier heel serieus aan toe gaat. De dagen gaan ook heel snel voorbij, ik amuseer me hier goed! Je doet zeker niet elke dag hetzelfde. De ene dag pak je verse producten uit, zit je veel aan de kassa of verzorg je groenten en fruit. Je hebt hier zoveel mogelijkheden… Ik heb nog nooit gedacht: ‘Oh het is wééral dat…’. Er zit veel variatie in, dat is iets wat aanspreekt.”

Delhaize Wezemaal

Wat vind jij het allerfijnste aan jouw job?

“Het omgaan met de klanten – het sociale aspect. De mensen helpen als ze iets zoeken. Soms krijg je heel specifieke vragen, maar als je ze uiteindelijk kan helpen is dat fijn. We hebben ook een heleboel vaste klanten die ons bij naam kennen. Als er dan iets op naam omgeroepen wordt door de intercom is het van: ‘Aah Tibo, se’. Daarnet stond Guido ook weer aan het onthaal. Hij vraagt altijd hetzelfde: een Euromillions van 10 euro en 4 Subito’s van 3 euro (lacht). Dan doe je daar een klapke mee, dat is echt heel tof. 

Daarbij werken we met eten, daardoor mogen wij soms ook wat meegenieten van producten die niet perfect genoeg zijn voor verkoop. Dat wordt dan te grabbel gezet op de tafel in de keuken. Je wordt hier wel verwend, ja. Bij Sinterklaas bijvoorbeeld, krijgen we chocolade enzovoort. Met Kerst dan weer een fles champagne. Daar maken ze hier geen spel over.” 

Kan je ons tenslotte een zicht geven op je planning?

“Je hebt een korte week en een lange week. De korte is van dinsdag tot en met donderdag. De lange is dan van maandag tot en met zondag. Je werkt dus maar één keer om de twee weekends. Dat is wel tof, want dat gebeurt niet vaak in deze sector. Op deze manier kan ik nog steeds perfect mijn voetbal combineren met het werk. Voor de retail is dat een luxe.”

In contact komen met AD Delhaize Wezemaal

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan