Overslaan en naar de inhoud gaan
Actief Insurances

Sandra van Actief Insurances: “Ik kan me hier ergens in vastbijten”

Sandra Smets werkt sinds 2006 bij verzekeringsmakelaar Actief Insurances in Lummen. Enerzijds doet ze de boekhouding, anderzijds staat Sandra eveneens in voor een deel van het schadebeheer. Haar antwoord op de vraag ‘waarom hier?’: “Hier krijg ik de kans om me echt ergens in vast te bijten, gepaard met de nodige verantwoordelijkheid en vrijheid.”

Sandra, wat doe je hier precies?

“De boekhouding betreft de dagdagelijkse werking: premies nakijken, betalingen controleren en verwerken, de borderellen en rekeninguittreksels verwerken… Het deeltje schadebeheer betreft dan een schadegeval dat binnenkomt, verwerken, naar de maatschappij doorsturen en de klant informeren wat er eventueel nog in de polis ontbreekt. Daarnaast zorg ik er ook voor dat het ons kantoor zelf in orde is qua wetgeving.”

Hoe verloopt de samenwerking met collega’s?

“Ik werk vooral met Amal samen. Daar heb ik het meeste contact mee en dat verloopt heel fijn. Zij is als schoolverlater hier begonnen en ik heb haar een basis proberen mee te geven. Af en toe, in overleg met Marc, gaf ik haar een paar zwaardere dossiers en liet ik haar zelf uitzoeken hoe zij het persoonlijk zou aanpakken. Zo heeft ze vrij snel een groot deel aangeleerd. Tussen ons is er dus een heel open communicatie.”

Kan je ons een voorbeeld geven van een dossier dat je zelf zwaar of uitdagend vond?

“Ik heb ooit een dossier gehad met een vrij hoge schadevergoeding - 10.000 euro ongeveer. Die was afgewezen door de maatschappij. Daar kon ik me niet in vinden, dus vervolgens heb ik me daar echt opgegooid. Ik dacht ‘weet je, dit klopt niet’. Ik probeerde te discuteren over de telefoon, maar geen succes. Daarna is die man van de maatschappij langsgekomen en dat gesprek had ik goed voorbereid. Uiteindelijk haalden we het wel en dat gaf een fijn gevoel. 

Ik bijt mij vast in de dossiers. Dat vind ik een belangrijke. Ik wil dat het correct is. Soms is de maatschappij correct, soms verwacht de klant ook iets te veel misschien, maar het moet correct zijn en verdedigbaar. Daar had ik toen moeite mee, aangezien dat in mijn ogen niet het geval was.”

Actief Insurances

Worden er hier opleidingen aangeboden?

“Marc regelt er een aantal, ja. Een tijdje geleden hadden we eentje over draaitabellen in Excel. De ene haalt daar meer uit dan de andere natuurlijk, maar dat zijn soms wel interessante opleidingen, omdat je dan op een andere manier kan rapporteren. Je kan dat ook zelf aanbrengen, moest je een bepaalde opleiding interessant vinden. Vorige week donderdag heb ik er nog eentje gevolgd, ook al zit ik hier al zoveel jaar. Soms komen er dingen naar boven, dat ik denk: oh dat is wel iets mooi om te leren.”

Welk profiel zie jij het best passen bij Actief Insurances?

“Ik denk niet dat je altijd ervaring moet hebben. Ik ben ook van een maatschappij gekomen, maar ik had voordien nooit bij een makelaar gewerkt. Ik heb wel Verzekeringen als studie gedaan, maar heel veel werkervaring is niet altijd nodig. Amal kwam ook van school. Dat is heel goed gegaan. Het is de ingesteldheid om te willen leren en om je open te willen stellen, dat het belangrijkste is.”

In contact komen met Actief Insurances

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan