Overslaan en naar de inhoud gaan
De ploeg

Dankzij vzw Maatwerkbedrijf De Ploeg kreeg Niels de kans om begeleider op de groendienst te worden

Vzw Maatwerkbedrijf De Ploeg is een Sint-Truidens initiatief waarbij laaggeschoolden, personen met een arbeidsbeperking of een psychosociale problematiek tewerkgesteld kunnen worden. Mensen die niet op de reguliere arbeidsmarkt terecht kunnen, vinden hier hun job. Zowel voor schoonmaakdienst, groendienst en eenvoudig productiewerk kan je je beroepen op hun werknemers. Niels Vandevorst is één van die medewerkers op de groendienst en vertelt je graag meer over zijn werk!

Wat doe je hier precies Niels?

“Ik ben begeleider van een aantal mensen op de groendienst en ondertussen iets meer dan een jaar in dienst hier. Die mensen doen eigenlijk alles qua groen onderhoud. Ik begeleid hen dan in de taken die ze moeten uitvoeren, maar ikzelf werk ook mee! Onkruid wieden, gras afrijden, snoeien… We doen het volledige onderhoud voor zowel steden en gemeenten, als bedrijven. Tegen de winter wordt wel eens gewisseld, dan hebben we natuurlijk niet zoveel tuinopdrachten. Meestal springen we dan in op de schoonmaakdienst of bij de productie. Een beetje allround zeg maar.”

De Ploeg

Wat vind je zo leuk aan jouw job?

“Ik vind dat elke dag een beetje anders is. Zoals ik net al aangaf, krijgen we in de winter vaak andere taken die bijvoorbeeld hier in het magazijn gedaan kunnen worden. Wat ook wel leuk is, want dan mag je eens wat anders doen. Dat zorgt voor een afwisselend takenpakket. Ik denk dat verder ook de goede band die je hebt met die mensen het leuk maakt – een soort vertrouwensband. Zien dat ze dingen bijleren, daar heb ik plezier in en dat geeft me ook voldoening. Moest je hier trouwens als nieuwe ploegbaas aan de slag gaan, dan wordt een opleiding van 5 dagen voorzien omtrent ‘begeleiden op de werkvloer’ om zo ook een ruimer kader te krijgen van onze doelgroep en te leren hoe ermee om te gaan.”

Er heerst dus wel een leuke sfeer tussen collega’s?

“Ja, de sfeer is heel goed. Er wordt ook naar iedereen geluisterd. Als je met problemen zit, kan je altijd ergens je hart luchten. Dat is heel fijn, waardoor de band met de zaakvoerder ook heel gemoedelijk verloopt. Iedere vrijdag blijven wij een uurtje langer, dan houden we een technische vergadering en bespreken we wat er de afgelopen week zoal gebeurd is. Na de vergadering wordt ook nog wel wat nagepraat. Maar moest er iets in je team gebeuren, mag je dat ook altijd op het moment zelf zeggen.”

Heb jij ook zin om aan de slag te gaan bij vzw De Ploeg? Laat dan hieronder jouw gegevens achter!

De Ploeg

In contact komen met vzw Maatwerkbedrijf De Ploeg

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan