Overslaan en naar de inhoud gaan
Vector Packaging

Nieuwe machines vormen voor Mario de grootste uitdaging bij Vector Packaging

Mario D’Haen werkt als operator bij verpakkingsproducent Vector in Hasselt. Hij bedient de machines en voert kwaliteitscontroles uit alsof het een lieve lust is. Diktemetingen, krimpmetingen, visuele controles… Mario doet het allemaal, zodat elke verpakking vlot geproduceerd en afgeleverd wordt. Al is het niet zo simpel als het lijkt: ‘Het is geen bandwerk, zoals bijvoorbeeld een ruitenwisser op een auto steken in de Ford fabriek vroeger. Je moet erbij blijven met uw gedachten!”, legt hij uit.

Hoe ziet jouw dag eruit, Mario?

“De tijd vliegt echt hier. Het hangt ook wel van dag tot dag af. Sommige dagen kan het heel druk zijn. Als je veel moet omwisselen, van de ene kleur naar de andere, dan kan het wel eens pittig zijn. Maar vandaag was het bijvoorbeeld wat rustiger. Ik werk in twee ploegen, dus ik begin om 7u of 15u. Ik begin met alles te controleren en de breedte te meten. Om de drie uur doen we eveneens controles op de dikte en krimp. Daarnaast worden alle rollen en stalen ook visueel gecontroleerd. Bij ons draait zo’n rol om de 20 minuten. Tenzij je een snelle machine hebt, dan kan het om de 10 minuten zijn.”

Loopt het ook allemaal zo gesmeerd tussen de collega’s?

“Onder de collega’s loopt het perfect. Die zijn hier echt de top van de top. Je kan iedereen vertrouwen – het is zowat een familie. Dat is het plezantste, met die sfeer onder elkaar. Pre-COVID gingen we wel eens bowlen of karten na het werk. Of we bestellen samen broodjes of frietjes bij de middagpost. Zo wordt er van al gedaan. Ik vind het belangrijk dat je eens kan lachen met elkaar!”

Vector Packaging

Hoe ziet de verstandhouding met de zaakvoerder zelf eruit?

“Heel slecht hè. Met de baas kan ik niet overweg. Nee dat is niet waar! (lacht). Ja, heel goed. Ik vind het fijn dat we hem gewoon met de voornaam kunnen aanspreken. Raf is niet Mr. De Directeur. Het is allemaal wat familialer. Zo was ik verjaard en kreeg ik een leuk WhatsApp-berichtje van Raf. Da’s fijn hè, die klein dinges zo.”

Wat is het leukste wat je hier hebt meegemaakt tot nu toe?

“Dat is 20 jaar geleden. Ik werd gedoopt en in een container gegooid met water. Maar dat doen ze nu niet meer (lacht). We zijn zo ook eens gaan bowlingen, lasershooten in Hasselt daar aan de cinema en daarna op restaurant iets gaan eten. Voor COVID deden we dat wel regelmatig.” 

Wat heeft die ideale kandidaat volgens jou nodig om hier te komen werken?

“Ik moet mensen hebben die goed georganiseerd zijn en twee dingen tegelijk kunnen doen. Dat zou de perfecte kandidaat zijn, dus als je die vind zou dat ideaal zijn (lacht). Stiptheid is ook een belangrijke en iemand die wat los en vrij van geest is. Daarnaast moet je ook gemotiveerd zijn en zal hij/zij ook goed met humor moeten om kunnen (lacht) - eens met een mopje kunnen lachen.”

Vector Packaging

In contact komen met Vector Packaging

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan