Overslaan en naar de inhoud gaan
resitec

Familiale sfeer, flexibiliteit en afwisseling zijn voor projectleider Laurent de grootste troeven van Resitec

Je werkt al 18 jaar bij Resitec als projectleider. Hoe ben je bij Resitec terechtgekomen?

Laurent: Voor Resitec werkte ik in de diamantzagerij van onze familie. Een compleet andere sector, maar na 12 jaar was ik klaar om mijn horizon te verbreden. Via een gemeenschappelijke vriend kwam ik bij Etienne, de zaakvoerder, terecht. Ik heb 3 maanden meegelopen op de werf om te kijken hoe alles in mekaar zit. Zo leer je nog steeds het best. Daar leerde ik de producten kennen en wat ik ging verkopen bij de klant.

Wat is er zo boeiend aan jouw job?

Laurent: Het is een heel afwisselende job. Geen enkele dag is dezelfde. Als projectleider fungeer ik als tussenpersoon tussen de klant en onze werfleiders en arbeiders. Ik begin de dag vroeg. Dan ben je de problemen voor. Daarna ga ik naar klanten. Het boeiende voor alle medewerkers is dat geen enkele dag of project hetzelfde met zich meebrengt. We komen bij bedrijven in verschillende sectoren zoals de bouwsector of de voedingsnijverheid en dat overal in België. We doen zelfs ook projecten in Frankrijk.

resitec

Waarom kiezen klanten voor Resitec en niet voor een ander bedrijf in de sector?

Laurent: De grootste troef is onze flexibiliteit en knowhow. Wij zijn heel flexibel naar onze klanten toe en we hebben een team met jarenlange ervaring. Klanten vertrouwen erop dat wij weten waar we mee bezig zijn en dat we altijd correct advies geven. We kunnen ook rekenen op veel terugkerende klanten en bedrijven die via mond-tot-mondreclame tot bij ons gekomen zijn.

Wat maakt van Resitec een fijn bedrijf om voor te werken?

Laurent: Wij kunnen de klanten helpen met onze expertise. De meesten komen naar ons met een probleem. Zij kennen het product niet, wij wel en informeren hen over de verschillende materialen, samenstellingen en voordelen. Het is fijn om te werken voor een bedrijf met een goede reputatie en dat bekend staat om z'n topkwaliteit. Nog een groot pluspunt van werken bij Resitec is dat de familiale sfeer hier voorrang heeft op het werk. Wij zijn geen nummers. Dat uit zich vooral in flexibiliteit. Iedereen kan altijd bij Etienne terecht, alles is bespreekbaar. Klanten zien ook dat wij onze job graag doen en graag werken voor Resitec. Dat geeft hen ook vertrouwen.

Resitec

Welke eigenschappen zou een nieuwe medewerker moeten hebben?

Laurent: Ervaring of voorkennis is hier niet nodig. Je leert het vak als de beste op de werf. Klanten komen naar ons met problemen en vertrouwen op onze kennis en expertise. Een nieuwe medewerker moet dus wel leergierig zijn. Iemand die daarnaast niet vies is van fysiek zwaar werk en vroeg uit de veren kan, is hier altijd welkom!

In contact komen met Resitec

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Gerelateerde nieuwsberichten

Resitec
Resitec

Open communicatie en vertrouwen dragen ze bij Resitec hoog in het vaandel

Sinds 1988 staat Etienne Van Dooren aan het hoofd van Resitec in Wommelgem. Resitec is specialist in het plaatsen van industriële vloeren in kunsthars. Voornamelijk gaat het over epoxy en PU-vloeren...
Lees meer

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan