Overslaan en naar de inhoud gaan
Metec

Een job met vrijheid, uitdaging en fijne collega's, die heeft Toby gevonden bij Metec Belgium

Wij spraken af met Toby en spraken over wat Metec zo'n fijn bedrijf maakt om voor te werken.

Toby, wat is jouw functie en welke weg heb je bij Metec afgelegd?

Toby: Mijn functie is nu vertegenwoordiger - projectleider. Dat zijn eigenlijk twee functies gecombineerd omdat we maar een klein team zijn. Het takenpakket is best groot, maar dat maakt het net interessant. Iets langer dan 8 jaar geleden ben ik hier gestart als stagiair. Ik heb dus al een hele weg afgelegd binnen Metec. Na mijn schoolstage, en mijn laatste zomervakantie die ik van zaakvoerder Christophe moést nemen, ben ik hier begonnen als commercieel bediende. Na verloop van tijd ben ik dan doorgegroeid naar projectbegeleiding en nu is dit mijn functie.

Je werkt hier nu al 8 jaar. Wat maakt het zo leuk om hier te werken?

Toby: Vooral de diversiteit in de job spreekt mij erg aan. Er zijn nooit saaie dagen en geen enkele dag is dezelfde. Het is een job die veel vraagt, maar ook veel teruggeeft. Wij staan erom bekend dat alles op maat gemaakt wordt. Dat maakt ons uniek. Dat is uitdagend voor ons, maar geeft ook heel veel voldoening omdat we door het maatwerk heel veel mooie, specialere dingen kunnen afleveren.

Welk project zal je altijd bijblijven?

Toby: Een tijd geleden hebben we een heel mooi fietsenstallingproject geplaatst in een woonwijk. Bewoners konden kiezen om een fiets te leasen van de gemeente. Daar was dus ook een fietsenstalling voor nodig. Ze wilden heel hard inzetten op groene bebouwing. In dat verhaal zijn we meegegaan en maakten we een groen dak met zonnepanelen als fietsoverkapping. Zo kunnen de fietsen daar dankzij zonne-energie opgeladen worden. Zo'n uitzonderlijke, nieuwe concepten blijven mij wel altijd bij. Heel mooi om daaraan te hebben mogen meewerken en meedenken.

Metec

Hoe zou je de sfeer onderling in het team en met de zaakvoerder omschrijven?

Toby: We zijn hier met niet veel, maar we zijn allemaal wel heel close met elkaar. Het is hier echt een familiebedrijf. We zijn hier met z'n allen vijf dagen op zeven en zien mekaar meer dan onze partners. Dan is het fijn dat we ook echt plezier kunnen maken en ons ook hier thuis voelen. Christophe, de zaakvoerder, is ook altijd heel bereikbaar voor een praatje. Je kan met hem over alles praten. Niets is onbespreekbaar. Hij zal het altijd zeggen als we goed bezig zijn, zal altijd vragen hoe het gaat en als het even te druk is, is hij de eerste om in te springen om te helpen. Vergaderen doen we hier trouwens zelden. Als er iets is of iets besproken moet worden, kan dat hier en nu. Het is dus heel fijn om te weten dat je met alles altijd bij iemand terecht kan.

Metec zoekt een extra medewerker voor dezelfde functie als de jouwe. Hoe zou je iemand overtuigen om te solliciteren?

Toby: Wij zijn een heel klein en hecht team en er heerst een hele fijn sfeer. Je kan met iedereen babbelen en het hoeft niet altijd over het werk te gaan. De job zelf is heel afwisselend en uitdagend. Je weet nooit wat de dag zal brengen waardoor het ook nooit saai wordt. Je krijgt veel vertrouwen en vrijheid om je eigen agenda in te vullen. Dat vind ik zelf een groot pluspunt. Doordat we alleen maar maatwerk doen, maken we ook hele mooie dingen waar je echt fier op kan zijn en voldoening uithaalt.

Welke kwaliteiten moet jouw nieuwe collega bezitten?

Toby: Een nieuwe collega moet niet per sé ervaring hebben, maar moet wel sterk in z'n schoenen staan en verbaal sterk zijn. Je begeleidt de klant van A tot Z. Daarom zoeken we echt een communicatieve, vlotte persoon. Als je houdt van een uitdaging ben je hier op de juiste plek!

Metec

In contact komen met Metec Belgium

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Gerelateerde nieuwsberichten

Metec
Metec Belgium

Het maatwerk door hun gezellige team is wat zorgt voor de oneindige groeispurt van Metec Belgium

Metec is specialist in het produceren, verkopen en monteren van fietsenstallingen, straatmeubilair en aanrijdbeveiliging zoals vangrails en afscheidingen. De productie, maar ook het ontwerpen vooraf...
Lees meer

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan