Overslaan en naar de inhoud gaan
HDM

Van buitendienstwerker naar sales director bij HDM: meet Marco.

Al 27 jaar vind je Sales Director Marco van Regteren terug bij HDM in Peer. Hij kan dus al tot de anciens gerekend worden. “Ik werk hier inderdaad al een lange tijd en heb al heel wat verschillende functies doorlopen. Ik kwam hier binnen als buitendienstmedewerker en nu zit ik op een directeursstoel. Je kan mij dus wel zien als het lijfelijke voorbeeld van de doorgroeimogelijkheden hier”, vertelt Marco. 

Marco, wat houdt het in om Sales Director te zijn bij HDM?

“Het allerbelangrijkste is dat ik in contact treed met potentiële klanten en op zoek ga naar nieuwe afzetgebieden voor onze nieuwe fabriek die eraan komt. Vooral op exportgebied ben ik op zoek naar dealers die in het desbetreffende land onze producten gaan verdelen. In Nederland ben ik voornamelijk bezig om alle accounts die er zijn te benaderen - daar waar we nog niet zijn - en ze enthousiast te maken voor onze nieuwe concepten die we hebben.”

Wat vind je precies zo tof aan die job?

“Ik word afgerekend op omzet, dus wat mij de meeste voldoening geeft, is wanneer ik accounts binnenhaal. Afgelopen week heb ik Gamma nog getekend. Dat zijn natuurlijk enorme accounts en belangrijke mijlpalen voor ons. Ik ben nu ook bezig met een dealership in Oekraïne, Estland, Hongarije... Het gaat op dit moment echt heel hard. Dat maakt het werk nu zeker heel interessant. Dat geeft een kick. Als ik dan de eerste orders binnenkrijg, ja dat is echt kicken. ‘Gaaf’ zouden mijn zoons zeggen. Ah nee, ‘vet’ (lacht).”

HDM

Hoe zit het met de sfeer onder de HDM’ers?

“Het leuke aan HDM is dat het ondanks dat het een middelgroot bedrijf is, we ook met heel veel nationaliteiten en culturen te maken hebben. Ik ben bijvoorbeeld een Hollander, maar er werken hier eveneens Belgen, Fransen, noem maar op… Ik ervaar dat echt als plezierig. Voor iedereen die hier werkt, is dat een meerwaarde om door zoveel culturen omringd te zijn. 

We zijn daarbij ook heel plat georganiseerd, we hebben geen bijzondere hiërarchie - ondanks dat ik hier in mijn eigen kantoortje zit. We lopen makkelijk bij mekaar binnen. Iedereen heeft zijn taak, maar het belangrijkste is dat we uiteindelijk samen de kar gaan trekken. Daar heeft iedereen aandeel in.”

Hoe ziet jouw ideale nieuwe collega er tenslotte uit?

“We zoeken nu voornamelijk sales managers en key accountmanagers. Een ideale collega is iemand die in eerste instantie een bepaald netwerk heeft. Dat zou ideaal zijn. Dat hij of zij vertrouwd is met zijn vakgebied en daar zijn weg in weet. Bij ons is niet alles van a tot z afgelijnd. Er wordt verwacht dat die persoon initiatief kan nemen. Dat vragen we hier wel echt. 

Daarnaast iemand die goed kan afsluiten. Heeft iemand een goed gesprek gehad? Oké, fijn, maar daar brandt hier de kachel niet van (lacht). Durf om een order te vragen aan je klant. Dat klinkt simpel, maar dat is niet altijd even simpel! Iemand bij ons moet dat wel kunnen. Het potentieel moet er zijn en het gevoel moet goed zitten. Dan kan je hier echt een hartstikke leuke job hebben.”

In contact komen met HDM

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan