Overslaan en naar de inhoud gaan
Interview Groep Delorge

Emmy: "Na de gigantische groei bij A&M Invest ligt onze focus nu op het sterker maken van onze eigen medewerkers."

Wij gingen op de koffie bij Emmy. Zij is HR directeur bij A&M Invest, de holding boven autodealers Delorge, Van Osch en JLR, en vertelde ons enthousiast over de inspanningen die zij dagelijks doen voor hun medewerkers.

Emmy, wat is jouw achtergrond en hoe ben je bij A&M Invest terecht gekomen?

Emmy: Voor ik in 2012 hier aan de slag ging, was ik consultant bij een selectiekantoor. Ik ben van opleiding psycholoog, dus dat leek in niets op de automotivesector. Via het selectiekantoor waar ik voor werkte, deed ik een consultancy opdracht bij Delorge en zo is de vonk overgesprongen. Het bedrijf was op dat moment nog veel kleiner dat het nu is, maar ik had er meteen een goed gevoel bij.

Wat trok jou zo aan in het bedrijf?

Emmy: Ik kende de eigenaar via de samenwerking bij mijn toenmalige werkgever. Hij zei dat er een gigantische groei aankwam en dat sprak mij enorm aan. Ik vond het een enorme uitdaging om die evolutie mee te maken en mee vorm te geven. Toen ik startte, waren we met 50 medewerkers. Op vier tot vijf jaar tijd zijn we gegroeid naar 900 medewerkers en ondertussen ook al 9 automerken. Dat we voor een enorme groei stonden was een understatement.

Groep Delorge

Wat zijn de toekomstplannen van A&M Invest?

Emmy: Vanaf nu gaan we voor een gestage en organische groei van het bedrijf. We hebben de afgelopen jaren heel wat projecten uitgewerkt. Nu is het tijd om te bepalen welke projecten prioriteit krijgen. Vanuit HR leggen we de focus op het versterken van onze werknemers. We leggen nu vooral de nadruk op het vraagstuk hoe we iedereen kunnen laten groeien binnen A&M Invest, zowel horizontaal als verticaal.

A&M Invest is heel groot, hoe voorkom je dat je het contact verliest met de medewerkers?

Emmy: We betrekken de medewerkers bij de projecten die we uitwerken. Dat doen we aan de hand van werkgroepen. Zo hebben we enkele jaren geleden onze medewerkers ook betrokken bij het bepalen van onze missie en visie. We vinden het belangrijk dat onze bedrijfsvisie wordt uitgedragen door onze medewerkers. We focussen ook sterk op een performant integratiebeleid. We organiseren individuele gesprekken met de medewerkers over waar zij op dit moment staan en graag naartoe willen. Dat is heel intensief, maar dat wordt geapprecieerd door het team en is een grote meerwaarde omdat we zo onze mensen echt leren kennen.

Hoe zou je iemand overtuigen om hier te komen werken?

Emmy: We hebben 9 mooie merken waar tal van vacatures voor openstaan. We zijn actief in heel Limburg, waardoor we zeker een job in de buurt kunnen aanbieden. Daar zetten we ook bewust op in. We vinden lokale verankering van onze medewerkers erg belangrijk. We zijn een grote organisatie opgedeeld in drie business units. Daardoor is het mogelijk om de werknemers de flexibiliteit te geven die ze verdienen. Dankzij ons intern cafetariaplan kunnen medewerkers hun loonpakket ook deels zelf samenstellen en bijvoorbeeld opteren voor voordelen zoals een bedrijfswagen. Bovendien zijn we een hele grote organisatie waardoor de doorgroei-mogelijkheden bijna eindeloos worden.

Groep Delorge - Emmy

Wat maakt A&M Invest uniek als werkgever?

Emmy: We hechten veel belang aan de job van morgen. De verkoper van vandaag is niet de verkoper van morgen. Dat is net zo voor carrossiers en mecaniciens. De automobielsector is in beweging en gaat sterk veranderen, daar proberen we op in te spelen en klaar voor te zijn. We focussen ook heel erg op positieve psychologie. In plaats van iemands zwaktes te willen verbeteren, leggen wij de focus liever op het versterken van iemands talenten zodat die optimaal en maximaal benut kunnen worden. We hebben ook een intern opleidingscentrum, onze eigen Academy, waar we die visie in meenemen.

Kan je tot slot nog wat meer vertellen over jullie Academy?

Emmy: Daar zijn we echt pionier in en zijn we heel trots op. Met onze Academy willen we onze mensen sterker maken. Binnen de groep hebben we een aantal experts binnen de vakgebieden aangeduid. Wij leerden hen hoe ze hun kennis en jarenlange ervaring op een gestructureerde manier kunnen overbrengen op anderen. Zij leiden nu andere collega's verder op. Dat gebeurt in elk deel van het bedrijf, van administratie tot mechaniek, overname, verkoop,...

In contact komen met Groep Delorge

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Gerelateerde nieuwsberichten

Groep Delorge
Groep Delorge

Groep Delorge zoekt collega's met dezelfde passie voor hun merken

De automobielsector verandert voortdurend. Bij Groep Delorge stomen ze hun medewerkers voor de toekomst. Van open communicatie tot gezellige drinks na de werkuren. Ze soigneren hun collega's!
Lees meer

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan