Overslaan en naar de inhoud gaan
Du Pont

Roel is het bindmiddel tussen groothandel Du Pont en zijn klanten

Al 9 jaar is Roel Van Ginkel vertegenwoordiger bij Du Pont meubelbeslag en onderdelen. Als vertegenwoordiger doet hij naar eigen zeggen een beetje van alles en springt hij bij waar nodig, maar hoofdzakelijk vormt hij de schakel tussen de firma en zijn klanten. 

Wat doe je hier juist, Roel?

“Ik bezoek onze bestaande klanten en dat doen we per provincie en regio. Een vertegenwoordiger zorgt voor de connectie tussen Du Pont als bedrijf en de klant zelf. Mijn takenpakket is dan ook best uitgebreid. Dat gaat van klanten informeren over nieuwigheden tot service na verkoop en technische ondersteuning. De klant krijgt vaak tekeningen van architecten die niet altijd haalbaar zijn qua uitvoering, dus dan gaat de vertegenwoordiger mee met de schrijnwerker om te helpen. Wij doen echt alles voor onze klanten!” 

Op welke manieren kan je je precies ontplooien hier?

“Ze proberen altijd het beste in mensen naar boven te halen, dus ik kan je tal van verhalen vertellen over collega’s die geswitched zijn van positie. Tom bijvoorbeeld, oorspronkelijk was hij magazijnier, maar nu is hij CNC-tekenaar. Ze beslisten om een eigen CNC machine te kopen en Tom heeft het op zich genomen om die machine te programmeren en alles uit te tekenen. Dan is er ook Mark. Hij is hier al van in het begin en heeft een opleiding schrijnwerker genoten. Hij begon ook in het magazijn en groeide door naar vertegenwoordiger, maar op een bepaald moment moest hij onder het mes. Hierdoor kon hij die job niet meer uitoefenen. Toen hebben we allemaal samen nagedacht over hoe we een passende job voor Mark konden creëren, aangezien we niet graag afscheid nemen van mensen. Uiteindelijk is Du Pont begonnen met eigen productie van ledverlichting en Mark maakt deze dus sinds een aantal jaar op maat voor onze klanten. Dat zijn knappe verhalen vind ik! Die mogelijkheid tot doorgroeien is er dus perfect. Er komen ook steeds nieuwe posten vrij, doordat we hard aan het groeien zijn.”

Wat vind je zo tof aan werken bij Du Pont?

“Je wordt heel vrij gelaten en daar hou ik wel van. Je mag ook zelf invulling geven aan je job. We zoeken dus mensen die verantwoordelijkheid hebben en die het beste uit zichzelf naar bovenhalen zodat dat op zijn beurt de firma weer ten goede komt. Ben jij goed voor de firma, dan is de firma goed voor jou. Daarnaast krijg je ook telkens nieuwe kansen en uitdagingen. Zoals ik eerder al aangaf, heb je echt de mogelijkheid om je op te werken hier. Maar het allerbelangrijkste is dat mensen gráág komen werken – daar zorgen we ook allemaal samen voor. We houden mekaar soms wat voor ’t zot, maar dat hoort er ook een beetje bij vind ik!”

In contact komen met Du Pont

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan