Overslaan en naar de inhoud gaan
CTSL

Lorenzo: CTSL in drie woorden? Ik heb er maar twee nodig. Gewoon top.

Lorenzo is werkplaatsleider bij CTSL in Genk. Hij vertelt ons over zijn job en de werksfeer bij CTSL.

Lorenzo, wat houdt jouw job in?

Lorenzo: Ik volg de jongens op, verdeel het werk, bestel magazijnstukken, maak klantenafspraken, doe depannages,... Ik heb een heel uitgebreid takenpakket. In principe ben ik het aanspreekpunt voor klanten, personeel en zaakvoerders. Iedereen kent mij en weet me te vinden. Die verantwoordelijkheid en variatie is heel fijn, maar soms ook een uitdaging.

Jij bent dus een belangrijke schakel in het bedrijf?

Lorenzo: Dat is zo. Ik ben de tussenpersoon tussen de zaakvoerders, Han en Heidi, en het personeel. Soms voelt CTSL als mijn eigen bedrijf, maar ik vind dat dat zo hoort. Ze vertrouwen me, we communiceren heel open naar elkaar en we hebben onderling een sterke band. Voordat ik er was, gingen Han en Heidi nooit op vakantie. Nu vertrouwen ze op mij als ze er even tussenuit gaan.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij CTSL aan de slag te gaan?

Lorenzo: Hiervoor werkte ik als mecanicien bij een transportbedrijf. De grote werkdruk en de minder goede communicatie werden me te veel. Na zoveel jaren bij dezelfde werkgever was het een grote stap om van job te veranderen, maar ik ben nog steeds heel gelukkig met mijn keuze van toen. Ik krijg heel veel voldoening van mijn job hier. Dat ben ik elders nog niet tegengekomen.

CTSL

Hoe zou je iemand overtuigen om bij CTSL te komen werken?

Lorenzo: Elke dag is een uitdaging. Er gebeurt altijd wel iets nieuws, geen dag is dezelfde. Dat maakt het een hele leuke en afwisselende job. De werksfeer tussen de collega's zit ook goed. Iedereen doet zijn best om elkaar gemotiveerd te houden. Binnenkort verhuizen we ook naar een nieuw complex met nog meer mogelijkheden. Han en Heidi zijn ook hele toffe bazen die kortbij de werknemers staan. We krijgen veel vertrouwen en vrijheid van hen en we hebben een sterke band met elkaar. Ze motiveren ons ook om te blijven bijleren.

Welke kwaliteiten moet een nieuwe collega bezitten?

Lorenzo: Een nieuwe collega moet kennis hebben van mechaniek en moet het fijn vinden om met grotere en zwaardere voertuigen te werken. Flexibiliteit is wel een must. Maar je haalt er veel voldoening uit als je iemand uit de nood kan helpen. Een nieuwe medewerker moet ook willen bijleren en opleidingen volgen. Jong of oud maakt voor ons niet uit. Je moet enthousiast zijn. Attitude is belangrijker dan ervaring. Ik leid nieuwe mecaniciens persoonlijk op. Daarna moeten ze wel zelfstandig kunnen werken. Mensen die ervaring hebben met een diagnosecomputer en voertuigen kunnen inlezen hebben wel een streepje voor.

Hoe zou je CTSL in 3 woorden omschrijven?

Lorenzo: Gewoon top, maar in 3 woorden zou ik zeggen uitdagend, snelle service en leeromgeving. Elke dag is een uitdaging, hier zal je niet snel uitgeblust geraken. Wij zeggen nooit nee tegen klanten en staan bekend om onze snelle service. Daarnaast stoppen we nooit met bijleren over nieuwe wagens en nieuwe technologieën. Elektronica staat niet stil en we krijgen de kans om daarin up-to-date te blijven. Dat is heel fijn.

In contact komen met CTSL

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Gerelateerde nieuwsberichten

ctsl
CTSL

CTSL houdt in volle groei vast aan uitmuntende klantenservice en familiale sfeer tussen mecaniciens

Na jarenlange ervaring als consultant zag Han Verboven een gat in de markt. Daarom richtte hij in 2012 CTSL op. Bij CTSL kan men terecht voor het onderhoud en herstellingen van trucks en trailers...
Lees meer

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan