Overslaan en naar de inhoud gaan
Comcoo header

Karel, servicetechnieker bij HVAC-specialist Comcoo: “De sfeer? Die staat hier op 1”

Het was niet de spiksplinternieuwe, volledig uitgeruste Mercedes Sprinter die Karel over de streep trok om bij het Hasseltse Comcoo te starten. Een aangename firma met een familiaal karakter die goed is voor haar medewerkers. Zo omschrijft Karel zijn werkgever op dit moment, al ziet hij de zaakvoerders niet meteen als bazen: ‘Het zijn eerder gewoon collega’s waarmee je samenwerkt. Dat is het leuke bij Comcoo.

Karel, de functietitel ‘servicetechnieker’ dekt niet de gehele lading, hé?

“Inderdaad. Ik ben servicetechnieker, maar sta tegelijkertijd ook in voor de aansturing van onze mensen binnen koeltechniek en verwarming. Ik doe dus ook bureauwerk en help daarnaast de klanten verder. Telefonisch komen ze rechtstreeks bij mij uit zodat Frank & Frank, de zaakvoerders, zich daar niks van moeten aantrekken. Ik behandel vervolgens de verschillende vragen, doe bestellingen en geef ook al een eerste voorzet voor de opmaak van offertes.

Hoeveel ik exact op kantoor ben, hangt van de periode af. Als het druk is, zit ik bijvoorbeeld meer op de werven. Voor mij is dit een goede balans. Destijds ben ik geopereerd aan mijn rug, dus het evenwicht tussen op de baan zijn en aan het bureau zitten, is ideaal.”

Hoe ben je bij Comcoo terechtgekomen?

“Ik ben hier al van dag 1. Dat klinkt al heel lang, maar we zijn nog maar 3 jaar geleden opgestart (lacht). Één van de zaakvoerders heeft eerder nog een firma gehad, waar ik gewerkt heb. Toen hij Comcoo ging opstarten, contacteerde hij me met de vraag of ik een nieuw avontuur wou beginnen. Ik zag dat zeker zitten! En nu, drie jaar later, groeit het bedrijf nog steeds. Dat is heel positief natuurlijk, maar het brengt ook veel werk met zich mee. Vandaar dat we nu proactief naar extra personeel kijken, meer bepaald service- en/of koeltechniekers.”

Comcoo werknemer

Hoe zien de ideale kandidaten voor die functies eruit volgens jou?

“Idealiter een servicetechnieker die kennis heeft van verwarming. Belangrijk is dat die persoon zijn nummers heeft daaromtrent, dus de GV-nummer - een G1. Kennis van stookolie en koeltechniek zou ook heel fijn zijn, graag zelfs. Voor de rest draait het vooral rond logisch nadenken en zelf je plan kunnen trekken. Weet die persoon iets niet? Geen probleem, we leven in een digitaal tijdperk. Je kan alles opzoeken of even bellen. Ik kan perfect telefonische ondersteuning bieden wanneer je met een moeilijkheid zit. De koeltechnieker anderzijds, gaat echt monteren. Als er koeltechnische depannages zijn, moeten die ook door die persoon uitgevoerd kunnen worden. Wanneer ik kijk naar karakter, zie ik vooral een vrolijk, collegiaal persoon hier passen. Iemand die kan lachen, maar ook serieus kan zijn wanneer het moet.”

We kunnen dus wel spreken van een ongedwongen sfeer op de werkvloer? 

“Ja, kiezen voor Comcoo, is kiezen voor sfeer. Die is top hier! Een ander voordeel is het werk dat afwisselend en plezant is. Je mag meedenken, of ‘moet’ zelfs. Als je zegt ‘ik zou het liever zo en zo zien’, prima. Je hebt zeker eigen inbreng hier. Het werken wordt alleen maar plezanter naargelang je je inwerkt en meedenkt. Ik zie Frank & Frank ook niet als twee bazen, maar gewoon als collega’s waarmee je samenwerkt. Dat is het leuke van de firma.” 

Jouw bedrijfswagen is daarentegen ook wel een mooie troef, denken we?

“Toen Frank kwam praten met mij om hier te starten, vroeg hij wat ik graag zou willen hebben. Toen heb ik gewoon gezegd dat ik graag een Mercedes Sprinter wou, groot en mooi uitgerust. Hij is vanbinnen helemaal ingericht met alles wat je nodig hebt qua materiaal zoals een omvormer, zodat je altijd elektriciteit bij hebt en mooie verlichting. Concullega’s bieden zoiets niet altijd aan. Daar zie je vaker kleine camionettes, wat oudere gevallen die vaker in panne staan dan iets anders (lacht). Nu kan ik alles mooi in die wagen kwijt en weet ik waar alles ligt - dat werkt sneller en beter.”

Comcoo werknemer

Is er tenslotte een moment dat jou tot nu toe is bijgebleven tijdens je carrière hier?

“Er zijn veel momenten waar ik regelmatig aan terugdenk. Zo gooien we hier vaak de riem er even af en gaan we ergens iets eten of drinken. Hier op kantoor zijn er altijd wel mensen die regelmatig rond de middag een frietje of broodje uithalen. Die kleine dingen zijn leuk, maar we zetten ook het bouwverlof in en vieren Kerst. Vorig jaar hebben we een BBQ gedaan, bijvoorbeeld. Wij zijn niet zo van de fysieke activiteiten, we gaan liever iets lekker eten en drinken.”

*Zaakvoerder Frank lacht op de achtergrond*

“Zie, hij krijgt al dorst, ik merk het!” (lachen beiden)

In contact komen met Comcoo

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan