Overslaan en naar de inhoud gaan
atrium architecten

De hechte vriendengroep bij Atrium Architecten motiveert Johan al 17 jaar om topwerk af te leveren

Johan is medewerker bij Atrium Architecten in Peer en is al 17 jaar een vaste waarde binnen het bureau. Wat maakt dat hij er graag werkt? Dat vertelt hij ons graag.

Johan, je hebt al heel wat werkjaren op de teller staan bij Atrium Architecten. Heb je hiervoor nog bij andere architectenbureaus gewerkt?

Johan: Ik ben sinds mei 2004 werkzaam bij Atrium Architecten. Daarvoor heb ik voor verschillende bureaus gewerkt als tekenaar. Indertijd ben ik begonnen met papier, pen en potlood. Nadien ben ik me gaan bijscholen op gebied van CAD tekenen en uiteindelijk ben ik geëvolueerd naar Bim modelleur. Het was voor mij persoonlijk een zoektocht naar wat ik graag deed binnen de architectuur. Ik heb mijn draai gevonden toen ik hier begon, zeventien jaar geleden dus.

atrium architecten

Welke factoren hebben je overtuigd om hier bij Atrium Architecten een carrière uit te bouwen?

Johan: Op mijn vorige job begon de grote afstand in combinatie met het vele werk zijn tol te eisen. Bij Atrium  Architecten voel ik mij thuis, ik voel mij hier gewaardeerd en geapprecieerd. Het is uiteraard een voordeel dat ik nu maar een kwartier moet rijden naar mijn werk. Atrium is geen groot bedrijf en dat is voor mij zeker een voordeel. De familiaire sfeer motiveert mij enorm. Wij hebben hier een geweldig team dat goed samenwerkt. Je kan wel zeggen dat wij een goed geoliede machine zijn. Het bedrijf is bovendien in volle groei. Er zijn recent nog twee nieuwe collega’s bijgekomen en zij voelen zich hier ook meteen op hun gemak. Ik zou het iedereen aanraden om hier te komen werken. 

Hoe zou je het team hier omschrijven?

Johan: De collega’s zijn hier erg behulpzaam. We zijn er altijd voor elkaar. Wanneer er te veel werk is dan springt één van de collega’s met plezier bij. We zijn een echte hechte groep. Voor corona deden we ook allerlei activiteiten buiten de werkuren. Zo gingen we af en toe bowlen en de laatste vrijdag van de maand stopten we wat vroeger om het weekend samen in te zetten. Elk jaar wordt er een teambuildingactiviteit en een personeelsfeest georganiseerd. Het is altijd fijn om de collega’s ook buiten de werksfeer te leren kennen. 

atrium architecten

Op welke manier voel je je gewaardeerd binnen dit kantoor?

Johan: Ik voel me op veel manieren gewaardeerd hier bij Atrium. Je mag altijd bij de zaakvoerders gaan aankloppen als je iets kwijt wil. Ik heb dit zelf ook al eens gedaan omdat ik mijn ei kwijt moest. Ik ben er zeker van dat iedereen binnen het bedrijf dat wel voelt. Hun deur staat altijd open voor ons. Bovendien is dit een menselijk kantoor. Er wordt rekening gehouden met ons en onze noden. Alles is bespreekbaar en zij stellen zich flexibel op tegenover onze vragen. Waardering wordt hier bovendien uitgesproken en dat doet deugd. Onze mening wordt ook geapprecieerd bij projecten, onze inbreng wordt gewaardeerd.

Wat maakt jouw job boeiend hier bij Atrium Architecten?

Johan: Toen ik hier destijds startte lag de focus hoofdzakelijk op woningen en appartementsgebouwen met een grootorde tot zo’n twintig eenheden. De laatste jaren zijn onze projecten almaar gegroeid. Deze schaalvergroting en de evolutie in het computerlandschap maakt dat we genoodzaakt zijn om onszelf en onze werkwijze regelmatig te evalueren. Een deel van mijn taak bestaat erin om hierin mee te denken, om te zoeken naar geschikte tools en processen. De variatie aan opdrachten, de samenwerking binnen ons kantoor en de uitdaging om voor elke klant het geschikte resultaat te bekomen; dat zijn voor mij belangrijk aspecten van mijn job. Wanneer we met ons team een project afronden en daarmee een klant tevreden stellen, ben ik dat zelf ook.

In contact komen met Atrium Architecten

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan